Ο Γιώργος Στράτος επανεξελέγη στη θέση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας. Το σκορ της εκλογής (12-2) λέει πολλά. Οι ισορροπίες στον συνεταιρισμό έχουν αλλάξει και είναι η πρώτη φορά ύστερα από έξι χρόνια που δεν εκλέγεται πρόεδρος που υποστηρίχτηκε ή προερχόταν από τους Ερυθρολεύκους. Ο Γιώργος Στράτος, εκτός από τον Ολυμπιακό, δεν ψηφίστηκε επίσης από τη Λάρισα. Από προχθές το βράδυ είχε διαρρεύσει πως θα ήταν υποψήφιος ο Θόδωρος Γιαννίκος, αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο οποίος τελικά αποσύρθηκε. Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Στράτος είχε υποβάλει την παραίτησή του πριν από δεκαπέντε ημέρες, επειδή δεν είχε την καθολική στήριξη από τις ΠΑΕ στις ενέργειές του. Ο ίδιος στη δήλωσή του είχε σημειώσει πως ένα μέλος του συνεταιρισμού είχε αποσύρει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Στη συνέχεια, ο Χρήστος Πανόπουλος είχε αποκαλύψει πως η ομάδα που απέσυρε την εμπιστοσύνη της προς τον Στράτο ήταν ο Ολυμπιακός.

Επιστολή

Η αναβολή του πρωταθλήματος είναι ένα ζήτημα που καίει τη Λίγκα. Ετσι, η νέα διοίκηση αποφάσισε να ενημερώσει UEFA και FIFA πως υπεύθυνη για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το αδιέξοδο που υπάρχει σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα είναι η ΕΠΟ. Στην επιστολή που αποφάσισαν να στείλουν θα καταγγέλλουν την ΕΠΟ για αθέτηση όσων είχαν συμφωνηθεί σχετικά με το «ισπανικό μοντέλο» στη διαιτησία και την κατάρτιση από την ίδια των πινάκων διαιτητών. Παράλληλα, αποφασίστηκε ότι πρέπει να εκφράσουν και την αγανάκτησή τους για τη ματαίωση –από τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη –της συνάντησης με τους εκπροσώπους των UEFA και FIFA για το θέμα της διαιτησίας. Παράλληλα, τα μέλη του συνεταιρισμού θα προσπαθήσουν να έχουν και απευθείας συναντήσεις. Αυτό που αποφασίστηκε στο χθεσινό ΔΣ είναι να ζητηθεί συνάντηση όχι μόνο με τον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή αλλά και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα! Οι ομάδες θέλουν να θέσουν όλα τα ζητήματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και να ζητήσουν τη βοήθεια της Πολιτείας για την επίλυσή τους. Ο στόχος της Λίγκας είναι το πρωτάθλημα να αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Αποχή
Δύσκολες ώρες στον Ηρακλή.

Η διοίκηση είχε δεσμευτεί πως θα έδινε χθες χρήματα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η αντίδραση παικτών και προπονητών ήταν άμεση, καθώς αποφάσισαν 48ωρη αποχή, δίνοντας προθεσμία στη διοίκηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έως αύριο. Σε διαφορετική περίπτωση οι παίκτες απειλούν πως δεν θα επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Τους τέλειωσε

Ο Γκουαρντιόλα «καθάρισε». Τέσσερις από τους βασικούς παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι τούς μοίρασε ανά την Ευρώπη. Κάποιοι από αυτούς κόστισαν στη Σίτι αρκετά εκατομμύρια ευρώ. Ο διεθνής τερματοφύλακας Τζο Χαρτ ανακοινώθηκε από την Τορίνο, ενώ ο Σαμίρ Νασρί από τη Σεβίλλη. Ο Μπονί που είχε κοστίσει 33 εκατ. ευρώ (ήρθε από Σουόνσι) πήγε δανεικός στη Στόουκ, ενώ ο Μανγκαλά (είχε κοστίσει 49,5 εκατ.) παραχωρήθηκε στη Βαλένθια.

Στήριγμα από τον ΟΠΑΠ

Ο ΟΠΑΠ, Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, αποχαιρέτησε τους έλληνες αθλητές οι οποίοι αναχώρησαν χθες για να λάβουν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Ο ΟΠΑΠ, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στηρίζει ενεργά και τιμά την πιο δυνατή ομάδα, αποτυπώνοντας έμπρακτα τη στήριξή του στην ελληνική κοινωνία και τον αθλητισμό. Στη φωτογραφία, σε πρώτο πλάνο εικονίζονται ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ ΑΕ Καμίλ Ζίγκλερ δεξιά και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ ΑΕ Ντέμιαν Κόουπ αριστερά έχοντας στη μέση τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργο Φουντουλάκη