Ο Οσκαρ Καρντόσο είχε την πρώτη του εμπειρία στο Γ. Καραϊσκάκης ως παίκτης του Ολυμπιακού. Ο 33χρονος επιθετικός από την Παραγουάη έφτασε χθες το πρωί στην Αθήνα, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους και παρακολούθησε το φιλικό με τον Λεβαδειακό. Η ελληνική ομάδα είχε συμφωνήσει με την Τραμπζονσπόρ από προχθές το βράδυ, ενώ σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο η μεταγραφή του Καρντόσο αγγίζει τα δύο εκατ. ευρώ. Ο 33χρονος Παραγουανός είχε σπουδαία καριέρα για επτά χρόνια με τη φανέλα της Μπενφίκα, σημειώνοντας 172 γκολ. Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στην Τραμπζονσπόρ σημειώνοντας 28 γκολ.

Η χθεσινή ημέρα είχε πολλές ανακοινώσεις από τους Ερυθρόλευκους. Πρώτα ήταν ο Αλέξι Ρομαό, ο 32χρονος αμυντικός μέσος από το Τόγκο που έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.

Ακολούθησε ο 22χρονος πορτογάλος επιθετικός Γκονσάλο Πασιένσια, ένας παίκτης που αγωνίστηκε και στο ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο και μάλιστα σε τέσσερα παιχνίδια σημείωσε τρία γκολ. Οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι ο Πασιένσια παραχωρείται δανεικός από την Πόρτο.

Ο τελευταίος που ανακοινώθηκε ήταν ο 21χρονος κεντρικός αμυντικός Μπρούνο Βιάνα, για τον οποίο τα βραζιλιάνικα ΜΜΕ ανέφεραν ότι κόστισε δύο εκατ. ευρώ. Ο Βιάνα είχε είκοσι συμμετοχές με τη φανέλα της Κρουζέιρο και είναι προσωπική επιλογή του Πάουλο Μπέντο.

Αναφερόμενος στις μςεταγραφικές κινήσεις ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Θέλουμε περισσότερο ανταγωνισμό σε κάθε θέση, αλλά και να συμπληρώσουμε κάποια κενά. Ετσι, πλέον έχουμε περισσότερους παίκτες και λύσεις. Εχουμε μία χρονιά με πολλά παιχνίδια σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους να βοηθήσουν».

Σε ό,τι αφορά το φιλικό με τον Λεβαδειακό (2-0 με αυτογκόλ του Τριποτσέρη και προβολή του Ανδρούτσου), ο Πάουλο Μπέντο πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την παρουσία των Αντρε Μάρτινς και Ταρίκ Ελιουνούσι. Παράλληλα, κατά διαστήματα οι Ερυθρόλευκοι είχαν καλή κυκλοφορία, ενώ συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια περιόρισαν αρκετά τα αμυντικά λάθη.