Ο πρόεδρος του ομίλου επιχειρήσεων Σκάι Γιάννης Αλαφούζος, που περιλαμβάνει τον ομώνυμο τηλεοπτικό σταθμό και τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς με έδρα το Νέο Φάληρο (Σκάι 100,3, Μελωδία 99,2 και Σπορ FM 94,6), είναι και αυτός ένας από τους τέσσερις πλειοδότες για την απόκτηση μίας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, εκτός από το πεδίο της ενημέρωσης, έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές του στον χώρο του ποδοσφαίρου ως ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ειδικότερα, το 2012 ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες την Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012, η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Γιάννης Αλαφούζος, επιχειρηματίας με διεθνή δραστηριότητα, σήμερα είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη και έχει επιβληθεί δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του από το ΚΕΦΟΜΕΠ. Κλήθηκε να δικαιολογήσει στις φορολογικές Αρχές ποσό 50 εκατ. ευρώ για τα έτη 2000 – 2012.

«Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός προαναγγελθέντος συμβάντος, το οποίο είχε περίπου προεξοφληθεί από αναρμόδιους φορείς προ διμήνου, οι οποίοι και εμπλέκονται ενεργά στη διακίνηση, διασπορά και συγκρότηση των σχετικών με την έρευνα καταγγελιών» είχε αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Αλαφούζος για την εισαγγελική παραγγελία δέσμευσης των περιουσιακών του στοιχείων. «Καλωσορίζουμε τον έλεγχο και θα συνδράμουμε στην επίσπευσή του» είχε προσθέσει.