Ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια με την εταιρεία του γιού του Ιωάννη – Βλαδίμηρου. Με καταγωγή από την Καρδίτσα, ο Χ. Καλογρίτσας πήρε το πτυχίο του πολιτικού μηχανικού στην Ιταλία, όπου και γνώρισε τη σύζυγό του Μικελίνα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1970 προσέγγισε τον χώρο του ΚΚΕ, τόσο τη βάση του όσο και την κορυφή του, συγκεκριμένα τον Χαρίλαο Φλωράκη. Το 1986 ο Χρήστος Καλογρίτσας εμφανίστηκε ως ο ένας εκ των πέντε βασικών μετόχων του εκδοτικού σχήματος που κυκλοφόρησε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Η Πρώτη».

Η εφημερίδα ακολούθησε εν πολλοίς τον σχεδιασμό και την τύχη του ΚΚΕ. Εκλεισε τον Σεπτέμβριο του 1990 και ο Καλογρίτσας επιχείρησε στη συνέχεια να εκδώσει το περιοδικό «Επτάμισι», που και αυτό έσβησε άδοξα. Παράλληλα, παρότι ο Χρήστος Καλογρίτσας διατηρούσε τη συχνότητα του Σταθμού 96,8, δεν τα βρήκε το 1991 με τα στελέχη του Συνασπισμού που αναζητούσαν στον αέρα της μπάντας των FM την εκπομπή της δικής τους φωνής, με αποτέλεσμα αυτή να πουληθεί.

Ο ιδιοκτήτης της κατασκευαστικής Τοξότης καθιερώθηκε ως εργολάβος μέσω της κατασκευαστικής εταιρείας του υπουργείου Δικαιοσύνης Θέμις (του είχε ανατεθεί η ανέγερση του νέου Εφετείου της Αθήνας στον ανεκμετάλλευτο χώρο πίσω από τον Αρειο Πάγο). Εχει εξαγοράσει στο παρελθόν πολλές μικρές τεχνικές εταιρείες και σήμερα δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, από τους οδικούς άξονες έως την αποκατάσταση χωματερών. Το 1999 ο Καλογρίτσας δημιούργησε μαζί με τον Τάκη Θεοδωρικάκο την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO, στη μετοχική σύνθεση της οποίας συμμετέχουν τα παιδιά του επιχειρηματία.