Εως την Τετάρτη 7/9 μπορείτε ακόμη να δηλώσετε συμμετοχή για τον 10ο Γύρο Λίμνης Ιωαννίνων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στη Λίμνη Παμβώτιδα. Το γνωστό σε όλους τους δρομείς 30άρι στα Γιάννινα διοργανώνεται και φέτος από τον Αθλητικό Ομιλο Ποσειδών Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών και με την υποστήριξη τοπικών φορέων, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της πόλης. Πρόκειται για μια παραλίμνια κούρσα εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς και εντελώς επίπεδη, η οποία χρησιμοποιείται και από πολλούς δρομείς για να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας.

Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο 17-18/9 στα Ιωάννινα θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις και κούρσες με στόχο την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και εθελοντισμού. Εκτός από το 30άρι που θα ξεκινήσει και θα τερματίσει το πρωί της Κυριακής στην Πλατεία Μαβίλη στον μόλο, θα διεξαχθούν και μικρότεροι αγώνες όπως 10.000 μ., 5.000 μ., 1.000 μ. για ΑμεΑ και ο Παραλίμνιος Δρόμος «Μαμά – Καρότσι» για τους πολύ μικρούς «δρομείς» και τις συνοδούς τους.

Δρομικοί σύλλογοι από πολλές περιοχές της Ελλάδας αναμένεται να δώσουν το «παρών», οπότε για τη συμμετοχή και τη μεταφορά σας προς και από την πόλη της Ηπείρου μπορείτε να απευθυνθείτε και σε κάποιον από αυτούς. Αναλυτικές πληροφορίες του χάρτη με τις διαδρομές και τα σημεία τροφοδοσίας μπορείτε να βρείτε στο επίσημο σάιτ της διοργάνωσης www.ioanninalakerun.gr, όπου πραγματοποιούνται και οι online εγγραφές.