Πρέπει να σας πω ότι η υπόσχεση Τσίπρα περί ενός Γραφείου Πρωθυπουργού και στη συμπρωτεύουσα έγινε δεκτή με τη δέουσα ειρωνεία από τη Σεβαστουπόλεως.

Το σχόλιο που έλαβα στο μέιλ μου με τον τίτλο «Εμπρός για νέους Καρανίκες» είχε ως εξής: «Λεφτά από τους φόρους για νέους παρατρεχάμενους και νέους πρωθυπουργικούς συμβούλους υπάρχουν. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Προφανώς για να συνδράμει στο έργο (;) του υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Περιμένουμε σύντομα ανακοινώσεις για παραρτήματα πρωθυπουργικών γραφείων σε Πάτρα, Λάρισα, Γιάννινα, Ηράκλειο. ΥΓ: Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από πολλά, αλλά σίγουρα δεν έχει ανάγκη κι από άλλη κοροϊδία».

«Πιρουέτες» λέει Το Ποτάμι

«Μετά την επιστολή της Κομισιόν υπέρ της ΕΛΣΤΑΤ, η κυβέρνηση έσπευσε να κάνει μια ακόμη από τις συνηθισμένες της πιρουέτες» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. «Ο κ. Χουλιαράκης ανακάλυψε τώρα ότι “έχει πλήρη εμπιστοσύνη στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat”; Ωραία! Ας το πει και στα στελέχη του “καθεστώτος” που τόσες μέρες –και τόσα χρόνια –καθύβριζαν όποιον τολμούσε να υπερασπιστεί την… πραγματικότητα. Ας τους ενημερώσει ότι τα συνωμοσιολογικά σενάρια και οι ψεκασμένες θεωρίες έλαβαν τέλος. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πρέπει να βρουν σύντομα μια νέα θεωρία και καινούργιους δράκους» τονίζεται από τη Σεβαστουπόλεως.

Εισαγγελική εντολή

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε χθες η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Η Δημοκρατία» που αναφέρονταν σε παρασκηνιακές κινήσεις σχετικά με το έλλειμμα του 2009.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός διαβίβασε τη σχετική παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλία Ζαγοραίο μαζί με δύο δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας: της 29ης Αυγούστου 2016 με τίτλο «Αλλοιώστε το έλλειμμα γρήγορα και σιωπηρά» και της 31ης Αυγούστου 2016 με τίτλο «Οι δύο διαρρήξεις για τα ντοκουμέντα φωτιά –η συνωμοσία της Eurostat που έχει και ποινικές ευθύνες».

Η Δημητρίου ζητεί να διερευνηθεί το περιεχόμενο των επίμαχων δημοσιευμάτων καθώς και αν έχουν διαπραχθεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα.

Εξώδικο στον Σταύρο

Για να ξαναγυρίσω στον Σταύρο Θεοδωράκη να σας πω ότι με εξώδικο απαντούν στον επικεφαλής του Ποταμιού οι δύο δικηγόροι, Ιωάννης Καρδαράς και Ιωάννης Βρέλλος, τους οποίους κατήγγειλε προ ημερών –σε ποστ του στο facebook που έγραφε για ένα παλιό δημοσίευμα της «Αυγής» με τίτλο «Πώς δεν θα πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ» –ότι ορίστηκαν σύμβουλοι του Αλέκου Φλαμπουράρη.

Επειδή σας είχα ενημερώσει για τα λεγόμενα του Σταύρου, οφείλω να παραθέσω και τι λένε οι δύο δικηγόροι. Του απαντούν λοιπόν, ανάμεσα σε άλλα, ότι «οι απόψεις μας δεν αλλάζουν ανάλογα με το ποιος είναι στην κυβέρνηση. Αυτό ενδεχομένως αφορά άλλους, όχι όμως εμάς, που ανήκουμε στον χώρο της Αριστεράς από το 1973. Ετσι και το 2014 και το 2015 και το 2016 είμαστε κατά του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει και σήμερα. Μάλιστα επειδή δεν αρκούμεθα στα λόγια συντάξαμε και σχέδιο προσφυγής κατά του ΕΝΦΙΑ που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο τόσο το 2014 όσο και το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Επίσης του επισημαίνουν ότι δεν είναι κι οι δυο σύμβουλοι του Αλέκου Φλαμπουράρη. Οπως αναφέρουν, «ειδικός Νομικός Σύμβουλος του κ. Φλαμπουράρη για διάρκεια ενός έτους και μάλιστα άμισθος βάσει υπ. Αρ. ΦΕΚ ΥΟΔΔ 876/1-12-2015 είναι ο εξ ημών Ιωάννης Καρδαράς. Ο Ιωάννης Βρέλλος βεβαίως γνωρίζει τον Αλέκο Φλαμπουράρη από τη θητεία του στην Αριστερά αλλά δεν είναι σύμβουλός του ούτε καν άμισθος».