«Από κάποιον κακοήθη που αποσπάσθηκε από μια πορεία» ξυλοκοπήθηκε και κατέληξε στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα,ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών αστυνομικός διευθυντής Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Αυτήν την εικόνα για το βίαιο περιστατικό που συνέβη στο κέντρο της Αθήνας στη διασταύρωση της Πανεπιστημίου με την οδό Μπενάκη με θύμα ένστολο αξιωματικό έδωσε και αυτήν την αξιολόγηση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός σε χθεσινή του συνέντευξη. Πρόσθεσε όμως καθησυχάζοντας, ότι «προσπαθούμε να τον βρούμε».

Παράλληλα, για μια ακόμα φορά με αφορμή το βίαιο περιστατικό επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ που, όπως είπε, κάνουν μια κακού είδους προπαγάνδα και αναδεικνύουν «επιμέρους ζητήματα, προκειμένου να δημιουργήσουν εντυπώσεις».

Συνεχίζοντας την επίθεση πρόσθεσε ότι «τώρα πιάνονται από μεμονωμένα περιστατικά » και τα κάνουν σημαία προσπαθώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Η εκδοχή ότι ο διοικητής της Τροχαίας Αθηνών ξυλοκοπήθηκε από έναν δράστη και όχι από ομάδα ατόμων υποστηρίχθηκε προχθές σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με ανάρτηση ανώνυμης μαρτυρίας. Ο άγνωστος που ισχυρίστηκε ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου ανέφερε ότι προηγουμένως υπήρξε λογομαχία με πολίτη. Σύμφωνα δε με την ανώνυμη μαρτυρία, ο πολίτης γρονθοκόπησε με μανία και κλώτσησε άγρια των αξιωματικό και στη συνέχεια εξαφανίστηκε τρέχοντας αφού του άρπαξε το καπέλο. Ο άγνωστος πρόσθεσε χαρακτηριστικά για βίαιο επεισόδιο ότι «η κίνηση του ενός πολίτη ήταν τυχαία και αυθόρμητη».