Αρκετά χρήματα δαπάνησαν για μεταγραφές οι ιταλικές, γερμανικές και ισπανικές ομάδες.

Η Γιουβέντους, εκτός από τα 90 εκατ. ευρώ που έδωσε στη Νάπολι για τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν, ξόδεψε 32 εκατ. για την απόκτηση του Πιάνιτς από τη Ρόμα και 23 εκατ. για τον επιθετικό Μάρκο Πιάτσα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Για τον δανεισμό του Κουαδράδο από την Τσέλσι (για τρία χρόνια), η ιταλική ομάδα θα πληρώσει άλλα πέντε εκατ. Η Νάπολι έδωσε 32 εκατ. ευρώ στον Αγιαξ για τον Πολωνό Μίλικ, ενώ σημαντικές κινήσεις έκανε και η Ιντερ, καθώς έδωσε 40 εκατ. στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας για τον μέσο Ζοάο Μάριο, 27,5 στη Σάντος για τον επιθετικό Γκαμπριέλ Μπαρμπόσα και 22 εκατ. στη Λάτσιο για τον μέσο Αντόνιο Καντρέβα.

Σημαντικά ήταν και τα ποσά που δαπανήθηκαν στη Γερμανία, με πρώτη την Μπάγερν, που έδωσε 40 εκατ. στην Ντόρτμουντ για τον Ματς Χούμελς και 35 εκατ. στην Μπενφίκα για τον Ρενάτο Σάντσες. Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο, το συνολικό ποσό των μεταγραφών άγγιξε τα 500 εκατ. ευρώ.

Η Ντόρτμουντ έδωσε 30 εκατ. στη Βόλφσμπουργκ για τον Αντρε Σίρλε, 23 εκατ. στην Μπάγερν για τον Μάριο Γκέτσε και 12 εκατ. στη Λοριάν για τον Ραφαέλ Γκερέιρο.

Η Σάλκε έδωσε 25 εκατ. στη Βασιλεία για τον Εμπολό, ενώ πήρε δανεικό για έναν χρόνο από τη Σεβίλλη τον Ουκρανό Εβγκέν Κονοπλιάνκα. Στην Ισπανία: η Μπαρτσελόνα κινήθηκε και πάλι δυναμικά, αποκτώντας τους Πάκο Αλκάρεθ (30 εκατ. από Βαλένθια), Σαμουέλ Ουμτιτί (25 εκατ. Λυών), Αντρέ Γκόμεζ (35 εκατ. Βαλένθια), Γιέσπερ Σίλεσεν (13 εκατ. Αγιαξ) και Λούκας Ντιν (16,5 εκατ. Παρί Σεν Ζερμέν). Η Ρεάλ πήρε μόνο τον Αλβάρο Μοράτα από τη Γιουβέντους (30 εκατ.), ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης έδωσε 32 εκατ. στη Σεβίλλη για τον Κέβιν Γκαμεϊρό και 25 εκατ. στην Μπενφίκα για τον Νίκολας Γκαϊτάν.

Οι πιο δυνατές μεταγραφές της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν ο Γκρεγκόζ Κριχόβιακ από τη Σεβίλλη (33 εκατ.) και ο Χεσέ Ροδρίγεθ από τη Ρεάλ Μαδρίτης (25 εκατ.).