Μετά τη συνάντηση του Σταύρου Κοντονή με τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Στράτο και ιδιοκτήτες – προέδρους των ΠΑΕ – μελών της λίγκας που προγραμματίστηκε για σήμερα (17.00) στο υπουργείο Αθλητισμού, θα απαντήσει ο υφυπουργός στις FIFA/UEFA, οι οποίες με χθεσινή επιστολή τους ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή την έναρξη των διοργανώσεων στις 10 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν χθες και επιβεβαιώνονται από το υπουργείο, οι διεθνείς συνομοσπονδίες καλούν τον Σταύρο Κοντονή να αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας «από τη στιγμή που η ομοσπονδία ανακάλεσε την απόφαση της επιτροπής έκτακτων θεμάτων σχετικά με τη μετακίνηση δικαστών μεταξύ των οργάνων».

Ιδιες πηγές αναφέρουν πως ο Σταύρος Κοντονής βρισκόταν (και) χθες σε συνεχή επικοινωνία με τους εκπροσώπους των διεθνών συνομοσπονδιών για τις απαραίτητες συνεννοήσεις και θα περιμένει την οριστική και επίσημη ανάκληση της απόφασης της ΕΠΟ. Δεν πρέπει να πρόκειται για τυπολατρία, αλλά για μια ευκαιρία να κερδίσει χρόνο και να συναντηθεί σήμερα με τη διοίκηση της Σούπερ Λίγκας και ιδιοκτήτες – μέλη των ΠΑΕ και ενδεχομένως να μετρήσει συμμάχους, δυνάμεις, αλλά και να αξιολογήσει την κατάσταση.

Αλλωστε η πρώτη κίνηση της νέας διοίκησης της Σούπερ Λίγκας ήταν να αποστείλει καταγγελτική επιστολή – καταπέλτη προς τις διεθνείς συνομοσπονδίες, στην οποία χρεώνει στην ΕΠΟ την ευθύνη για την αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος. Στην επιστολή επισημαίνεται πως η ομοσπονδία αθέτησε τα συμφωνηθέντα για εφαρμογή του «ισπανικού μοντέλου» (συναποφάσεων) στη διαιτησία και κατήρτησε μόνη τους πίνακες διαιτητών. Θέμα για το οποίο ο Σταύρος Κοντονής έχει εκφραστεί δημόσια και το έχει αναφέρει ως αιτία εντάσεων στα γήπεδα αλλά δεν μπορεί να θέσει στη FIFA ως όρο για να αρχίσει το πρωτάθλημα, καθότι εκεί υπεισέρχεται το περιβόητο αυτοδιοίκητο.

Εφόσον οι συνθήκες δεν δώσουν στον Σταύρο Κοντονή το δικαίωμα και την επιχειρηματολογία να εμμείνει στην απόφασή του, τότε θα ανακοινώσει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ. Σάλο έχουν προκαλέσει τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας και κκατηγορούμενος για κακούργημα για τις υποθέσεις της Κάρτας Υγείας και της «εγκληματικής οργάνωσης» στο ποδόσφαιρο Νίκος Προύντζος, στην ομιλία του στην εκδήλωση της κλήρωσης των πρωταθλημάτων της Ενωσης. Ο Νίκος Προύντζος ξεστόμισε on camera απίστευτους χαρακτηρισμούς εις βάρος του Αλέξη Τσίπρα και του Σταύρου Κοντονή, ενώ με σοκαριστική φυσικότητα εξήγησε πως θα παρακάμψει το κώλυμα που προκύπτει εξαιτίας του βουλεύματος με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη: «Θα μπει ένα παιδί μπροστά, να υπογράφει σαν πρόεδρος, μέχρι να λήξει αυτή η δικαστική διαδικασία που μπορεί να τελειώσει και σε τρεις μήνες. Η ΕΠΣΑ θα λειτουργεί κανονικά. Εγώ θα είμαι παρών και δεν θα αλλάξει τίποτα!»