Η μοίρα των αρίστων!

Πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου χθες και η Αννα Κορακάκη, χρυσή και χάλκινη Ολυμπιονίκης στο Ρίο, είχε προγραμματίσει να αρχίσει την προετοιμασία της ενόψει των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα διεξαχθεί στην Ιταλία στις αρχές Οκτωβρίου. Η Κορακάκη ήθελε να κάνει το αυτονόητο: να προπονηθεί για τους αγώνες. Μάλλον όμως, σε αυτή τη χώρα, είναι δύσκολο να κάνεις ακόμα και το αυτονόητο.

Η εικόνα που αντίκρισε φτάνοντας στον χώρο του σκοπευτηρίου όπου έκανε τις προπονήσεις, της προσκάλεσε σοκ.

«Είχα σοκαριστεί από τις φωτογραφίες που είχα δει μέσω Iντερνετ από το Ρίο. Ομως, το σοκ όταν έφτασα εδώ και είδα τον χώρο, ήταν ακόμα μεγαλύτερο. Εχω ήδη πει πως είμαι πολύ απογοητευμένη. Περισσότερο εκνευρισμένη», είπε η Αννα Κορακάκη στο dramini.gr.

«Περίμενα έπειτα από κάποιες συνεννοήσεις να βρω ένα ξύλινο σπιτάκι το οποίο όπως μου είχαν πει θα τοποθετούσαν εδώ, ώστε να μπορώ να κάνω τις προπονήσεις. Ο τελικός των Παγκοσμίων Κυπέλλων είναι σε λιγότερο από ένα μήνα στην Ιταλία. Ο χρόνος μου ήδη είναι πολύ περιορισμένος. Επρεπε να αρχίσω προπονήσεις, αλλά εδώ δεν υπάρχει τίποτα», πρόσθεσε.

Ανάλογη και η απογοήτευση του πατέρα της και προπονητή της, Τάσου Κορακάκη, ο οποίος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Χάθηκαν η πρώτη προπόνηση και οι υποσχέσεις του Δημάρχου Δράμας!!! Δεν θέλω να γράψω τι νιώθω για τον Δήμαρχο και την ομοσπονδία, η οποία παρ’ όλο που γνώριζε ότι δεν έχουμε σκοπευτήριο από την ημέρα που επιστρέψαμε, δεν πήρε ούτε ένα τηλέφωνο να ρωτήσει τι θα κάνουμε. Και μάλιστα ένα μήνα πριν από τους τελικούς παγκοσμίων κυπέλλων. Φαίνεται ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει τώρα είναι η έκτακτη γενική συνέλευση για αλλαγή καταστατικού. Αηδία!!!»

Υπομονή

Οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή ύστερα από ένα 24ωρο επέστρεψαν χτες στις προπονήσεις, καθώς την Τετάρτη απείχαν επειδή η διοίκηση για ακόμα μία φορά δεν ανταποκρίθηκε στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Οι παίκτες συζήτησαν το ενδεχόμενο για νέα αποχή, όμως τελικά αποφάσισαν να κάνουν ακόμα λίγη υπομονή, δίνοντας προθεσμία στη διοίκηση να τους καταβάλει ένα μέρος των δεδουλευμένων, μέχρι τη Δευτέρα.

Διαφορετικά, όπως προειδοποίησαν, θα ακολουθήσει αποχή επ’ αόριστον.

Μπελάδες

Ερευνα εις βάρος της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου άνοιξε ελβετική εισαγγελική Αρχή και ανάμεσα σε αυτούς που εξετάζονται, καθώς υπάρχει υποψία για διαφθορά, είναι και ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. Ολοι όσοι ερευνώνται ήταν μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξήχθη το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας. Κι η υπόθεση διαφθοράς αφορά πιθανές δωροδοκίες παραγόντων ώστε να ψηφίσουν υπέρ της γερμανικής υποψηφιότητας. Ο Μπεκενμπάουερ ήταν επικεφαλής της επιτροπής υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2006, ενώ η έρευνα αφορά και πρώην προέδρους της γερμανικής ομοσπονδίας, τους Τέο Τσβάντσιγκερ και Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, αλλά και τον πρώην γενικό γραμματέα Χορστ Σμιτ.

Μάσα τέλος

Ο βραζιλιάνος οδηγός της Formula1 Φελίπε Μάσα δήλωσε χθες – στην πίστα της Μόντσα όπου και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή το 14ο Γκραν Πρι – ότι αποχωρεί από την κορωνίδα του μηχανοκίνητου πρωταθλήματος στο τέλος της χρονιάς. Ο 35χρονος οδηγός της McLaren – Mercedes ξεκίνησε την καριέρα του το 2002 με τη Sauber. Το 2006 μετακόμισε στη Ferrari. Εχει λάβει μέρος σε 242 αγώνες και έχει κατακτήσει 11 νίκες.