Στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου 2016 του ΟΠΑΠ, ο διευθύνων σύμβουλός του Ντάμιαν Κόουπ παρουσίασε το όραμα, τη στρατηγική και τις προτεραιότητές του για την περαιτέρω ανάπτυξη του ομίλου.

«Παρά τις πολλές προκλήσεις του περιβάλλοντος όπου λειτουργούμε, ο ΟΠΑΠ έχει μπροστά του λαμπρό μέλλον. Ηδη τα τελευταία χρόνια έχουν μπει γερά θεμέλια και έχει συντελεστεί σημαντική πρόοδος. Με την υλοποίηση του στρατηγικού μας σχεδίου και τη συμβολή των ανθρώπων μας μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμά μας, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πιο κερδοφόρο και επιτυχημένο όμιλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κόουπ και προσδιόρισε τις οκτώ στρατηγικές προτεραιότητές του:

1. Τα πάντα για τον πελάτη. 2. Επένδυση στο δίκτυο πρακτορείων. 3. Ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού. 4. Δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών παγκόσμιων προδιαγραφών. 5. Αξιοποίηση των ψηφιακών και τεχνολογικών δυνατοτήτων.   

6. Ισχυρή δέσμευση στην κοινωνία. 7. Ενίσχυση της δύναμης της εταιρικής εικόνας.

8. Βελτίωση σχέσεων με το κράτος, τη ρυθμιστική Αρχή και άλλους φορείς.

O διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ παρουσίασε την αναδιαμορφωμένη οργανωτική δομή της εταιρείας, η οποία θα συμβάλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της. Η ομάδα ανώτατων στελεχών είναι ενδεκαμελής και αποτελεί τη νέα εκτελεστική επιτροπή του ομίλου. Ενισχύθηκε με δυο δυνατές μεταγραφές από τη διεθνή αγορά. Ως νέος επικεφαλής Τεχνολογίας στον ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο Michele Fusella και ως επικεφαλής της νέας ομάδας Προϊόντων που δημιουργήθηκε αναλαμβάνει ο Ian Catchick. Τα δύο στελέχη διαθέτουν περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο των παιγνίων.