Εναν Δημήτρη επιλέγει ο Παναθηναϊκός για να συμπληρώσει το κομμάτι που λείπει από το ρόστερ του! Ο λόγος για τον 32χρονο αμερικανό φόργουορντ Ντιμίτρις Νίκολς, ο οποίος με διαβατήριο τις δύο τελευταίες σεζόν του στην απαιτητική πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται προ των πυλών του Παναθηναϊκού, προκειμένου να ενισχύσει τους Πράσινους σε δύο θέσεις (4 και 3).

Αυτό άλλωστε επιθυμούσε και ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος αρχικά είχε στο μυαλό του τον πρώην παίκτη του Αρη Οκάρο Γουάιτ, αλλά βλέποντας ότι η περίπτωσή του καθυστερεί αρκετά (έχει μη εγγυημένο συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ και ακόμη και αν τον αποδεσμεύσουν, εκείνος σκοπεύει να αγωνιστεί στην αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ, περιμένοντας την ευκαιρία του στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου), έστρεψε το ενδιαφέρον του σε άλλα ονόματα προκρίνοντας τον έμπειρο φόργουορντ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Νίκολς είχε χθες στα χέρια του το συμβόλαιο και ετοιμαζόταν να το υπογράψει.

Τη σεζόν 2015-16 του θριάμβου της ΤΣΣΚΑ ο Νίκολς (μ.ό. 4 π. με 62,5% δ., 36,6% τρ. και 1,4 ρ.) αρκέστηκε σε βοηθητικούς ρόλους. Ηταν ο λεγόμενος «παίκτης ομάδας» που ήταν πάντα έτοιμος για συγκεκριμένες αποστολές όταν τον επιστράτευε ο Δημήτρης Ιτούδης. Την προηγούμενη σεζόν (2014-15) όμως, στον δρόμο προς το φάιναλ φορ της Μαδρίτης, ο πρώην παίκτης των Καβαλίερς, Ενερτζι, Μπουλς, Νικς, Γκραβελίν, Βισί, Σολέ, Σκάιφορς και Σαμάρα ήταν κατά διαστήματα εντυπωσιακός, επιδεικνύοντας το εξαιρετικό ποσοστό 57,5% στα τρίποντα!