Το χρήμα έρρεε άφθονο στις ευρωπαϊκές αγορές στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε προχθές. Η Πρέμιερ Λιγκ, όπως πάντα, έσπασε ένα ακόμα ρεκόρ καθώς οι ομάδες δαπάντησαν 1,4 δισ. ευρώ για την αγορά ποδοσφαιριστών. Παράλληλα, οι 13 από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ κατέρριψαν το δικό τους ρεκόρ μεταγραφής.

Ανάλογη ήταν και η κινητικότητα των ομάδων στην Τσάμπιονσιπ (τη 2η επαγγελματική κατηγορία), στην οποία το ποσό που διατέθηκε για μεταγραφές άγγιξε τα 244 εκατ. ευρώ!

Τα περισσότερα χρήματα πλήρωσε η Μάντσεστερ Σίτι, το συνολικό ποσό πλησίασε τα 200 εκατ., με πιο ακριβή μεταγραφή, αυτή του αμυντικού Τζον Στόουνς από την Εβερτον (56 εκατ.). Φυσικά, η ακριβότερη μεταγραφή ήταν του Πολ Πογκμπά, καθώς η Γιουνάιτεντ έδωσε στη Γιουβέντους 104 εκατ.

Στην Ιταλία, το συνολικό ποσό που δαπάνησε ομάδα άγγιξε τα 700 εκατ. με ακριβότερη τη μεταγραφή του Γκονσάλο Ιγκουαΐν. Η Γιουβέντους έδωσε στη Νάπολι 90 εκατ. Από τη μεταγραφική αγορά της Ιταλίας ξεχωρίζει και η μεταγραφή του Ζοάο Μάριο από τη Σπόρτιγκ Λισαβόνας στην Ιντερ, με κόστος 40 εκατ. ευρώ.

Περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν το καλοκαίρι και από τους γερμανικούς συλλόγους, με κυρίαρχες τις Μπάγερν και Ντόρτμουντ. Για τη μεταγραφή του Χούμελς η ομάδα της Βαυαρίας έβγαλε από το ταμείο της 40 εκατ. ευρώ, ενώ η ακριβότερη κίνηση της Ντόρτμουντ ήταν η απόκτηση του Αντρε Σίρλε (30 εκατ. ευρώ). Αίσθηση προκάλεσε και η κινητικότητα της νεοφώτιστης Λειψίας, η οποία έχει βασικό χορηγό τη Ρεντ Μπουλ και δαπάνησε συνολικά 46,5 εκατ. ευρώ

Στην ισπανική Λίγκα, δαπανήθηκαν συνολικά 450 εκατ. ευρώ, με πρώτη την Μπαρτσελόνα που έδωσε συνολικά 150 εκατ. ευρώ, ενώ δεύτερη σε κινητικότητα ήταν η Ατλέτικο Μαδρίτης που δαπάνησε 80 εκατ. ευρώ.

Οι ομάδες στη γαλλική λίγκα ξόδεψαν τα λιγότερα, καθώς το συνολικό ποσό δεν ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα φυσικά δαπάνησε η Παρί Σεν Ζερμέν (75 εκατ. ευρώ).