Οι Αρχές της Σιγκαπούρης επιβεβαίωσαν ακόμα 26 κρούσματα εγχώριας λοίμωξης από τον ιό Ζίκα, με συνέπεια ο συνολικός αριθμός τους να ανέρχεται πλέον σε 215.

Όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας και η Εθνική Περιβαλλοντική Υπηρεσία (ΝΕΑ) της χώρας, τα 24 από τα νέα κρούσματα σχετίζονται με άλλουςδιαγνωσμένους ασθενείς, αλλά τα δύο είναι εντελώς καινούργια.

Το γεγονός αυτό υποδηλώνει ότι ίσως ο ιός έχει μεταδοθεί στα κουνούπια που πλέον τον εξαπλώνουν μακριά από τις αρχικές εστίες της επιδημίας, εκτιμούν οι ειδικοί.

Η ανάλυση του γονιδιώματος του ιού από δύο ασθενείς της περιοχής Aljunied απ’ όπου άρχισε η επιδημία έδειξε ότι ο ιός δεν είναι εισαγόμενος από τη Νότιο Αμερική, αλλά προέρχεται από την Ασία.

Εν τω μεταξύ, το πρώτο της εγχώριο κρούσμα του ιού κατέγραψε και η Μαλαισία, σε έναν άνδρα ηλικίας 61 ετών από την πολιτεία Σάμπα, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι στη διάρκεια των πρόσφατων Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα του ιού, καθώς απέδωσαν τα μέτρα προστασίας που είχαν ληφθεί.