Ακόμη μια φορά ο Τζίμι Ντουρμάζ έριξε τα βέλη του κατά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε συνέντευξή του ο τέως επιθετικός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στο «χάος που επικρατεί» στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα, στις καθυστερήσεις πληρωμών, στην έλλειψη οργάνωσης και φυσικά στην επιθυμία του να φύγει για την Τουλούζ μετά τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από το Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, ο σουηδός άσος που αύξησε τις καταθέσεις του στο Λιμάνι, λησμόνησε να πει τι πρόσφερε στον Ολυμπιακό: τη μία σεζόν εντελώς αόρατος, τη δεύτερη εκτός λίστας Τσάμπιονς Λιγκ και με απόδοση φθίνουσα στη Λίγκα από την άνοιξη και μετά. Μάλλον ήταν επιθυμία αμφοτέρων των πλευρών το διαζύγιο. Αυτό σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι, γιατί πολλοί λένε πολλά όταν αποχωρούν και αποφεύγουν κάποια ευαίσθητα στοιχεία για την προσωπική τους απόδοση. Το δεύτερο όμως αφορά τις αλήθειες που εκστόμισε ο αριστεροπόδαρος επιθετικός. Η ανοργανωσιά, η καθυστέρηση στις πληρωμές και βέβαια ο τραγέλαφος με το «παίζουν δεν παίζουν» οι ομάδες είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Ακρως ελληνική. Οταν λοιπόν ο Ντουρμάζ, και ο κάθε Ντουρμάζ δυσφημεί το εγχώριο προϊόν στο εξωτερικό, η ζημιά είναι μεγάλη. Μάλλον όμως μικρότερη από τα απόνερα που προκαλούνται με ένα αναξιόπιστο πρωτάθλημα.

Συνάντηση

Εντός της ημέρας επίκειται συνάντηση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με όσους εξασφάλισαν τηλεοπτική άδεια. Αρα, αναμένεται να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι Μαρινάκης, Αλαφούζος. Θα πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ των δύο μετά την επεισοδιακή συνάντησή τους στη Λίγκα τον Φεβρουάριο του 2015 και τις βαριές εκφράσεις που ακούστηκαν.

Λάζαρος

Η καλή παρουσία του στο φιλικό με την Ανόρθωση ήταν ένα μήνυμα πως ο διεθνής άσος ήρθε με διάθεση στην ΑΕΚ. Αν ανατρέξει κάποιος στο παρελθόν, μπορεί και να χαμογελάσει με σημασία. Γιατί όσοι έπαιξαν με το Τριφύλλι και μετά φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ πρόσφεραν αρκετά. Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Τον Δομάζο; Τον Σαραβάκο; Τον Μήνου; Τον Λύμπε; Ακόμη και ο Καλιτζάκης τα έβγαλε τα χρήματά του στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γιατί, συνεπώς, όχι ο Χριστοδουλόπουλος;

Αννα – Κώστας

Η ολυμπιονίκης Κορακάκη και ο εμποδιστής Δουβαλίδης τιμήθηκαν στο πρόσφατο φιλικό ματς της Δόξας με τον ΠΑΟΚ. Η Δράμα ενώνει τη σκοπεύτρια και τον δρομέα, ενώ αμφότεροι τρέφουν αισθήματα για τον ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, σε κάποιο προσεχές ματς του Δικεφάλου στην Τούμπα να εμφανιστεί η Κορακάκη και να αποθεωθεί.

ΕΟΚ

Το έχετε ακούσει υποθέτουμε το ρητό με την είδηση, τον σκύλο και το δάγκωμα. Από πού κι ώς πού ξαφνιάζεται κόσμος με την επανεκλογή του Βασιλακόπουλου στον προεδρικό θώκο της Ομοσπονδίας μπάσκετ; Ούτε το 90% πρέπει να εκπλήσσει. Το αντίθετο, ναι, σίγουρα θα συνιστούσε έκπληξη. Αλλά στο μπάσκετ, οι ψήφοι πάνε μπετόν!

Αφετηρία

Για πρώτη φορά, ίσως, έπειτα από αρκετά χρόνια, οι τέσσερις ισχυροί εκκινούν από την ίδια γραμμή. Η ψαλίδα έκλεισε και ο Ολυμπιακός δεν έχει τέτοια χαώδη διαφορά σε σύγκριση με τους υπολοίπους. Ο Παναθηναϊκός φαντάζει γεμάτος, η ΑΕΚ δυνάμωσε στο φινάλε των μεταγραφών, ο ΠΑΟΚ έρχεται ταχύτατα έχοντας καλύψει τα κενά του. Τι θα δούμε; Προφανώς αρκετά ντέρμπι και συναγωνισμό στην κορυφή. Ναι, το είχε ανάγκη το πρωτάθλημά μας.