Με την ομολογία του πατέρα της 4χρονης Άννυ να παραδέχεται ότι τεμάχισε το ίδιο του το παιδί άρχισε η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, για τη αποτρόπαια δολοφονία, το Πάσχα του 2015.

Ωστόσο, ο Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, δεν αποδέχτηκε ότι σκότωσε το παιδί «δείχνοντας» εμμέσως προς τον συγκατηγορούμενο του Νικολάι ο οποίος με τη σειρά του αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στη δολοφονία .

Η μητέρα της μικρής όταν κλήθηκε από το δικαστήριο είπε πως αποδέχεται ότι έχει διαπράξει μόνο το αδίκημα της ψευδορκίας λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα εξηγήσει αργότερα τους λόγους.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα συμβεί κάτι κακό γιατί στη Βουλγαρία έδειχναν να αγαπούν το παιδί»” είπε καταθέτοντας στο δικαστήριο η μητέρα της κατηγορούμενης.

Εισαγγελέας: Τι πιστεύετε ότι συνέβη με την Άννυ;

Μάρτυρας: Αυτό που μάθαμε στην Ελλάδα, ότι την σκότωσε ο πατέρας της, ότι την τεμάχισε και ότι την μαγείρεψε …

Η ανάγνωση του κατηγορητηρίου προκάλεσε σοκ σε όσους παρακολουθούσαν τη δίκη, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα καθώς σε αυτό περιγράφονται όλες οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Στο σημείο αυτό ο συνήγορος υπεράσπισης της Δημητρίνα Μπορίσοβα, Σταύρος Γεωργίου, επικαλούμενος το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για την υπόθεση, αιτήθηκε την μεταφορά της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα.

Νωρίτερα και μετά από σύντομη διακοπή η εισαγγελέας της έδρας απαντώντας στην ένσταση που υπέβαλε ο τέταρτος κατηγορούμενος σχετικά με τη μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη Βουλγαρική γλώσσα είπε πως αυτός ο ισχυρισμός δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. «Το βούλευμα έχει μεταφραστεί και επιδοθεί στον κατηγορούμενο. Δεν προσβάλλεται κανένα έννομο συμφέρον του» είπε η εισαγγελική λειτουργός προτείνοντας να απορριφθεί η ένσταση.

Η Δημητρίνα Μπορίσοβα έφτασε στο δικαστήριο καλύπτοντας με ένα σακάκι το πρόσωποτης.

Μετά την εκφώνηση των κατηγορουμένων η γυναίκα κάθισεδίπλα στον 27χρονο πατέραΜπτανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστό ως Σάββα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση τουσυνήγορου της Σταύρου Γεωργίου ο οποίος ζήτησε, απευθυνόμενος στον πρόεδρο, να καθίσει ανάμεσα τους ένας αστυνομικός.

«Η κατηγορούμενη να καθίσει δίπλα στον πατέρα που κατηγορείται ότι έκανε στο παιδί της;Δεν πρόκειται να γίνει η δίκη έτσι…είπε χαρακτηριστικά ο συνήγορος συμπληρώνοντας πως στην περίπτωση που δεν εισακουστεί η επιθυμία της θα την εκπροσωπήσει ο ίδιος και εκείνη θα αποχωρήσει από τη διαδικασία. « Δεν γίνεται να παραμείνει εδώ και να υποφέρει» είπε ο συνήγορος απευθυνόμενος στο δικαστήριο .

«Δεν αντέχω να έχω δίπλα μου αυτόν τον άνθρωπο με αυτό που έκανε στο παιδί μου» είπε η γυναίκα κλαίγοντας. Τελικά, οι θέσεις άλλαξαν και ανάμεσα στο πρώην ζευγάρι κάθισαν οι δυο συγκατηγορούμενοι τους και η μεταφράστρια.