Συμβολική ένστολη διαμαρτυρία έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου, πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας αστυνομικοί, με αίτημα την πλήρη συμμόρφωση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης «στα διατασσόμενα με τελεσίδικο και ξεκάθαρο τρόπο από την Ολομέλεια του Συμβουλίου» για τα μισθολογικά τους.

Οι αστυνομικοί ζητούν από την κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ, το οποίο έχει κρίνει ως αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς τους. Παράλληλα, η αντιπροσωπεία της ΠΟΑΣΥ έχει κρεμάσει και σχετικό πανό έξω από το ΣτΕ.

Σύμφωνα με την Εκτελεστική Γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι αποφάσεις του ΣτΕ για τα κανάλια εφαρμόζονται άμεσα, ενώ οι αποφάσεις του ΣτΕ που δικαιώνουν τους εργαζόμενους ένστολους δεν εφαρμόζονται ποτέ.

«Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Γιατί; Αυτό είναι Δημοκρατία; Αυτό είναι Κράτος Δικαίου;» αναρωτιέται και σε πανό που ανάρτησε η ΠΟΑΣΥ έξω από το ΣτΕ.

«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά βιώνουμε την απαράδεκτη πρακτική του πολιτικού συστήματος να μην εφαρμόζει δικαστικές αποφάσεις όταν αφορούν τον απλό πολίτη, αλλά να σφυρίζει αδιάφορα όταν πρόκειται το ίδιο το κράτος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και μάλιστα, απαξιώνοντας ακόμα και τη Δικαιοσύνη» υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές αστυνομικοί.

Καλούν την κυβέρνηση, «αντί να υπεκφεύγει με την εκπόνηση νέου ειδικού μισθολογίου Σωμάτων Ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων, όπως ανακοινώθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις του ΣτΕ, αποκαθιστώντας μισθούς και συντάξεις, καθώς «αυτό επιτάσσει η συνταγματική τάξη, αυτό απαιτεί ο ένστολος!».

Οι αστυνομικοί, από κοινού με πυροσβέστες και λιμενικούς, οργανώνουν πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη (πλατεία Δικαστηρίων-άγαλμα Βενιζέλου), την προσεχή Παρασκευή Σεπτεμβρίου, στις 6 το απόγευμα.

Όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να αθετεί τις υποχρεώσεις της, η σύγκρουση με τα ψέματά της θα είναι διαρκής. Σεβαστείτε τους ένστολους! Μην απαξιώνετε τη ζωή μας!» αναφέρει η ΠΟΑΣΥ.