Αφιερωμένο στον Εθελοντισμό είναι το φετινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ «Ηράκλεια 2016» διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά –μετά την επαναφορά του από τη νέα δημοτική αρχή –στο πάρκο της παιδικής χαράς «Το Χαμόγελο του Παιδιού» (Πεύκων 50).

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος από το Σάββατο 10 έως την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου μια σειρά από προσεκτικά επιλεγμένες εκδηλώσεις γεμίζουν τα βράδια στο Ηράκλειο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες.

Τα φετινά «Ηράκλεια» είναι αφιερωμένα στην ανιδιοτελή προσφορά στον συνάνθρωπο και την αλληλεγγύη. Σε αυτή την κατεύθυνση, στις εκδηλώσεις συμμετέχουν με ενημερωτικές δράσεις φορείς όπως τα Παιδικά Χωριά SOS, ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας».

Στο περιθώριο του φεστιβάλ, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου η πόλη υποδέχεται την «Φλόγα της Αγάπης», η οποία ταξιδεύει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της 14ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας των Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα τιμηθούν φορείς και πρόσωπα που έχουν προσφέρει στην κοινωνική δράση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε τρεις σκηνές:

-Εκκίνηση στις 18.30 με την παιδική, στην Παιδική Χαρά «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με θέατρο, παιχνίδι και τραγούδι.

-Για τους φίλους του θεάτρου, στις 20.00 η αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Λυκείου (απέναντι από το Πάρκο) φιλοξενεί καθημερινά επιλεγμένες θεατρικές παραστάσεις από ερασιτεχνικές και επαγγελματικές παραγωγές.

Η βραδιά κλείνει μουσικά στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ, στις 21.00 στο Πάρκο του Ο.Τ. 216, με συναυλίες και χορό.

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση