Αντεπίθεση με «σκληρό ροκ» σε όλα τα πεδία, η οποία θα συνδυαστεί και με συντονισμένη επιχείρηση αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα, σήμανε η ΝΔ, με φόντο τις εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο. Προαναγγελία για τη σκλήρυνση της αντιπολιτευτικής τακτικής αποτελεί η ομαδική επίθεση των γαλάζιων βουλευτών κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου και του υπερθεματιστή για τις νέες τηλεοπτικές άδειες, εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, τον οποίο φέρνουν στο επίκεντρο των καταγγελιών για τη δημιουργία μιας «νέας διαπλοκής» στο ραδιοτηλεοπτικό σκηνικό.

Εξηγήσεις για το δίδυμο Καμμένου – Καλογρίτσα και τις καταγγελίες του υπουργού Αμυνας για διασύνδεση του εργολάβου με μαύρο χρήμα και εκβιαστικές πρακτικές καλείται από τη ΝΔ να δώσει ο Πρωθυπουργός στη Βουλή. Σε μια περαιτέρω κλιμάκωση της γαλάζιας πολεμικής, εξάλλου, με την ερώτηση που συνυπογράφουν 52 βουλευτές του κόμματος μπαίνουν στο στόχαστρο και οι εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες –εμμέσως πλην σαφώς –επικρίνονται επειδή δεν έχουν ακόμη παρέμβει αυτεπαγγέλτως για τη διερεύνηση των καταγγελιών.

Συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρουν ότι για τις καταγγελίες Καμμένου κατά Καλογρίτσα έπεται συνέχεια, ενώ αφήνουν να εννοηθεί ότι στο μικροσκόπιο της ΝΔ βρίσκονται και τα δημόσια έργα που κατέληξαν στον επιχειρηματία κατά την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην υπόθεση Καμμένου – Καλογρίτσα η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει και για τον πρόσθετο λόγο ότι μπορεί να προκαλέσει ρήγματα στο κυβερνητικό μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Το Μαξίμου θα αναγκαστεί να λύσει τη σιωπή του και έχει μπροστά του μόνο δύο δρόμους: Ή θα απαξιώσει τις καταγγελίες Καμμένου ή θα αδειάσει τον Καλογρίτσα…» τόνιζε χθες επιτελικό στέλεχος της Πειραιώς, προβάλλοντας τη στόχευση του κόμματος.

«ΠΑΝΟΠΡΟΙΚΙΑ 500 ΕΚΑΤ.». Παράλληλα, στο γαλάζιο στρατόπεδο αναβιώνει και η πολεμική κατά των εργολάβων καθώς εκτιμάται ότι συσπειρώνει το στελεχικό δυναμικό και την κομματική βάση, και επιτρέπει στη ΝΔ να πλήξει και την εικόνα «ηθικής υπεροχής», στην οποία εξακολουθούν να επενδύουν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου. Κομματικοί παράγοντες μάλιστα δεν θεωρούν τυχαίο ότι για την υπόθεση βγήκε μπροστά ο βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής (του Αχιλλέα), ο οποίος με την ιδιότητα του τομεάρχη Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της ΝΔ ξιφούλκησε για «πανωπροίκια στους εργολάβους που θα ξεπεράσουν τα 500.000.000 ευρώ», επικαλούμενος τις συμφωνίες της κυβέρνησης με αναδόχους τμηματικών έργων σε Ολυμπία και Ιόνια Οδό, καθώς και στον αυτοκινητόδρομο Ε65. Ο νεότερος βουλευτής της καραμανλικής οικογένειας συνέδεσε ευθέως την καταγγελία με τις κυβερνητικές θριαμβολογίες για το αντίτιμο των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών, αναφέροντας ότι οι κυβερνώντες «αντί να λύνουν προβλήματα, παράγουν προπαγάνδα».

Οπως αναγνωρίζουν οι ίδιες πηγές, η Πειραιώς ανεβάζει τα ντεσιμπέλ και με στόχο να ξεπεράσει την εσωκομματική γκρίνια που καταγραφόταν την τελευταία περίοδο και η οποία συνδεόταν με την εικόνα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε περιοριστεί σε μια αμυντική στάση απέναντι στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. Στη βάση αυτή, σε επιθετικούς τόνους θα κινηθεί πλέον και στο Προσφυγικό, όπως διαφαίνεται από την αντίδραση του Βασίλη Κικίλια. Ο αρμόδιος συντονιστής της ΝΔ κατήγγειλε την κυβέρνηση για «ιδεοληψίες, καθυστερήσεις και αδυναμίες». Ταυτόχρονα, όμως, επέκρινε ως άστοχες και άδικες για τη χώρα και τον ελληνικό λαό τις αρνητικές δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εσωτερικών Ντε Μεζιέρ.