Το γκολ του Ανταμ Λαλάνα στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσε στην Αγγλία τη νίκη επί της Σλοβακίας (1-0) στην Τρνάβα, στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Παράλληλα, ήταν η καλύτερη αρχή για τον Σαμ Αλαρντάις, που έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο. Ενα σημαντικό βράδυ και για τον Γουέιν Ρούνι, ο οποίος έφτασε τις 116 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής, ξεπέρασε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ (115) και πλέον έχει στόχο να γίνει ρέκορντμαν περνώντας και τον Πίτερ Σίλτον (125). Η Σλοβακία έμεινε στο 57′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σκρτελ (αντιαθλητικό χτύπημα στον Κέιν). «Πήραμε ό,τι αξίζαμε και αυτό μετράει», είπε ο Αλαρντάις. Με πρωταγωνιστή τον Τόμας Μίλερ ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (15′ και 60′) και έδωσε την ασίστ για ακόμα ένα (Κίμιχ 45′), η Γερμανία νίκησε στο Οσλο τη Νορβηγία με 3-0. Σοκ για την Πολωνία στην Αστανά καθώς προηγήθηκε 2-0 (Καπούτσκα 9′, Λεβαντόφσκι 35′), αλλά σε οκτώ λεπτά στο β’ μέρος το Καζακστάν ισοφάρισε με τον Χιζνιτσένκο (51′ και 58′). Είναι χαρακτηριστικό ότι δέκα παίκτες και των δύο ομάδων παρατηρήθηκαν με κίτρινη κάρτα!

Τα αποτελέσματα: 3ος όμιλος: Αγιος Μαρίνος – Αζερμπαϊτζάν 0-1, Τσεχία – Β. Ιρλανδία 0-0, Νορβηγία – Γερμανία 0-3. 5ος: Καζακστάν – Πολωνία 2-2, Δανία – Αρμενία 1-0, Ρουμανία – Μαυροβούνιο 1-1. 6ος: Λιθουανία – Σλοβενία 2-2, Σλοβακία – Αγγλία 0-1, Μάλτα – Σκωτία 1-5.

– Σοκ στην Ονδούρα, καθώς ο 18χρονος ποδοσφαιριστής της Πλατένσε, Σέρχιο Μεχία Σάντσες, δολοφονήθηκε από αγνώστους ενώ κατευθυνόταν προς το γήπεδο της ομάδας για προπόνηση. Τα αίτια της δολοφονίας ερευνώνται από τις αστυνομικές Αρχές της πόλης Πουέρτο Κορτές.