Δύσκολοι καιροί για σταρ, έστω κι αν τα προηγούμενα χρόνια έχουν διαγράψει μια εξαιρετική καριέρα. Στη Μάντσεστερ Σίτι, ο Πεπ Γκουαρντιόλα φαίνεται πως δεν υπολογίζει τον Γιάγια Τουρέ, καθώς τον άφησε εκτός λίστας για τα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 33χρονος ιβοριανός μέσος έχει συμβόλαιο ύψους 260.000 ευρώ εβδομαδιαίως και, όπως φάνηκε από τις αντιδράσεις μέσω σόσιαλ μίντια, είναι αγαπητός στις τάξεις των οπαδών της Σίτι.

Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του εκπροσώπου του Τουρέ, Ντιμίτρι Σέλουκ, ο οποίος μιλώντας στη «Σάντεϊ Μίρορ» υποστήριξε πως ο Γκουαρντιόλα «ταπεινώνει έτσι τον παίκτη», προσθέτοντας ότι αν αποτύχει στην προσπάθεια να κατακτήσει τίτλο θα πρέπει να απολογηθεί για αυτό. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, το συμβόλαιο του Τουρέ λήγει στο τέλος της χρονιάς και ο ίδιος έχει αποφασίσει να παραμείνει παρά τις προτάσεις που είχε από την Κίνα. Θυμίζουμε ότι ο Γκουαρντιόλα είχε οδηγήσει προς την έξοδο τον Τουρέ και στην Μπαρτσελόνα, ενώ αντιδράσεις από τους οπαδούς της Σίτι υπήρξαν και για την απόφασή του να παραχωρηθεί δανεικός ο διεθνής τερματοφύλακας Τζο Χαρτ (πήγε στην Τορίνο).

ΣΤΗ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ. Η ιστορία του Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ με τον Ζοζέ Μουρίνιο είναι γνωστή. Ο Πορτογάλος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν τον έχει στα πλάνα του και τον έστειλε να προπονείται με την β’ ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τονίζοντάς του ότι μπροστά από αυτόν υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές. Παρ’ όλα αυτά, ο Μουρίνιο αποφάσισε τελικά να συμπεριλάβει τον Σβάινσταϊγκερ στη λίστα για τα παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ. Αντίθετα, τον απέκλεισε από τη λίστα των 27 παικτών που δηλώθηκε για τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ.

Καλύτερη τύχη είχε ο Χάμες Ροδρίγες στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τελικά ο Ζινεντίν Ζιντάν άλλαξε γνώμη, αποφάσισε να του δώσει ευκαιρία και μάλιστα τον δήλωσε στη λίστα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ισπανικός Τύπος είχε υποστηρίξει πως ο πρόεδρος της Ρεάλ Φλορεντίνο Πέρεθ δεν ήθελε να παραχωρήσει τον 25χρονο Κολομβιανό.