Για «απρόκλητη εγκληματική» επίθεση κατά εργαζομένων του κάνει λόγο ο ΔΕΔΔΗΕ, που καταγγέλλει χειροδικία και πυροβολισμούς κατά συνεργείου του, όταν αυτό επιχείρησε να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε επιχείρηση, λόγω οφειλής της.

Σύμφωνα με τον Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), το περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, όταν ιδιοκτήτης ταβέρνας χειροδίκησε και πυροβόλησε κατά του συνεργείου της εταιρείας που επισκέφθηκε την επιχείρησή του, για να αποξηλώσει το καλώδιο της κομμένης λόγω χρέους παροχής, μετά από επανειλημμένες παραβιάσεις της από τον καταστηματάρχη.

«Ο εν λόγω καταναλωτής, αφού επιτέθηκε και χειροδίκησε κατά ενός εκ των εργαζομένων του ΔΕΔΔΗΕ, δεν δίστασε να πυροβολήσει κατά του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της εταιρείας, τη στιγμή μάλιστα που εντός του οχήματος βρίσκονταν δύο ακόμη μέλη του συνεργείου» αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Τα μέλη του συνεργείου του και εκπρόσωποι της εταιρείας μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Άνω Λιοσίων όπου υπέβαλαν μηνύσεις κατά του δράστη. Περαιτέρω, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία από την Αστυνομία, ωστόσο ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας είχε στο μεταξύ διαφύγει.

Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, συνοδεία αστυνομικών, μετέβη εκ νέου στη συγκεκριμένη επιχείρηση και απομάκρυνε το καλώδιο παροχής από στύλο, εν μέσω έντονων φραστικών επιθέσεων από αγνώστους παρισταμένους.

Πλέον, μετά την παρέλευση της αυτόφωρης διαδικασίας, εφόσον ο δράστης δεν συλληφθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για τα περαιτέρω.

«Η προστασία και η ασφάλεια των εργαζομένων αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, η οποία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή νέων κρουσμάτων βίας εις βάρος των συνεργείων της» σημειώνει ο ΔΕΔΔΗΕ, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ανοχή σε οποιουδήποτε είδους φαινόμενα άσκησης βίας είναι μηδενική».