Τον σύντροφο Μαδούρο στη Βενεζουέλα τον πήραν με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες.

Προφανώς θα είναι αυτά τα «κινήματα κατσαρόλας» που είχε προλάβει να καταγγείλει προ τριμήνου και ο ημέτερος σύντροφος Φίλης.

Σου λέει ο άνθρωπος:

– Κάτσε να το ρίξω προκαταβολικά διότι μετά, αν σε βαρέσει η κατσαρόλα, πονάει!..

Αν μη τι άλλο ορισμένοι έχουν προνοητικότητα και ανακλαστικά.

Διότι το πρόβλημα με τους Μαδούρους είναι ακριβώς αυτό: όταν σου θρονιαστούν στο καθιστικό δεν ξεκουμπίζονται με τίποτα!

Δεν έχουν ούτε όρια ούτε τσίπα –οι άλλοι, εννοείται. Δεν τους αφήνουν ήσυχους. Ολο κριτική κι όλο καζούρα. Τίποτα δεν τους αρέσει.

Τι έκανε δηλαδή ο Μαδούρο; Απέλυσε τον διευθυντή του καναλιού που έπαιξε το βίντεο με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες.

Σιγά τον πολυέλαιο. Που δείχνει καταρχήν ότι ο άνθρωπος δεν είναι κακών προθέσεων. Διότι το περιστατικό αποδεικνύει τουλάχιστον ότι υπήρχε ένας διευθυντής καναλιού που διανοήθηκε να παίξει βίντεο που δεν άρεσε στον Μαδούρο.

Πού πας, ρε Μαδούρο; Δεν έχει Παππά η Βενεζουέλα; Δεν έχει Σπίρτζη; Δεν έχετε Ινστιτούτο Φλωρεντίας; Δεν ξέρεις ότι πρέπει να εκπέμπουν μόνο όσα κανάλια θέλεις και έπειτα από άδειά σου;

Νομιμότητα, κύριοι! Και το τζάμπα στις δασικές εκτάσεις πέθανε, όπως εξήγησε ευφυώς και η Γεροβασίλη.

Αλλά πώς να προκόψει η Βενεζουέλα χωρίς Γεροβασίλη; Και μάλιστα δεν έχουμε δεύτερη να τους στείλουμε –μία έβγαλε το εργοστάσιο και μετά κατέρρευσε.

Πόσα κανάλια, ρε Μαδούρο, να ανοίξει πια ο Καλογρίτσας; Ε δεν είναι κι ο Μπερλουσκόνι!

Διότι το πρόβλημα είναι προφανές. Το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε πολύ σωστά ότι δεν γίνεται τα κανάλια να εξασφαλίζουν «ανεξάντλητη προβολή (…) στο πολιτικό κατεστημένο»!

Με άλλα λόγια, τα κανάλια δεν μπορούν να εξασφαλίζουν ό,τι θέλουν και για όσο κρίνουν. Δεν μπορούν να παίζουν χωρίς να ρωτούν.

Τι νομίζουν δηλαδή; Ανομία έχουμε; Σε αυθαιρεσία ζούμε; Μπείτε σκύλοι αλέστε; Οι άλλοι θα μας βαράνε με τα τηγάνια και τις κατσαρόλες και τα κανάλια θα το παίζουν στις ειδήσεις; Αλλού αυτά!

Δυστυχώς όμως έτσι δεν λύνεται το πρόβλημα. Διότι την ουσία του την έπιασε μόνο ο Φίλης: η κατσαρόλα πονάει…

Κι εσύ μπορεί να βάζεις τάξη στη χώρα, να ξεφτιλίζεις τους καναλάρχες, να πλακώνεις τα φαγγριά στις ψαροταβέρνες και ξαφνικά τρως μια κατσαρόλα στο δόξα πατρί, πάρ’ τον κάτω!

Αντε μετά να τρέχει η Γεροβασίλη με τα τσιρότα.

Παρεμπιπτόντως. Εκείνος εκεί με το τηγάνι στο χέρι ο Λαζόπουλος είναι;