Πλήρη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα ηπατίτιδας Α ζητά το Ποτάμι, μέσω ερώτησης που κατέθεσε ο βουλευτής του Κώστας Μπαργιώτας. Σύμφωνα με καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) το υπουργείο επιδεικνύει αμέλεια σχετικά με την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων μεταναστών, την ώρα που πυκνώνουν οι αναφορές για λοιμώδη νοσήματα στα Κέντρα Φιλοξενίας.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι το υπουργείο Υγείας δεν έχει μεριμνήσει για την επάρκεια εμβολίων για τα λοιμώδη νοσήματα, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται με μεγάλη συχνότητα κρούσματα ηπατίτιδας Α στις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Ο βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι, Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά το αρμόδιο υπουργείο γιατί δεν υπάρχει επίσημη απάντησή του στις καταγγελίες του ΙΣΑ, πότε θα προβεί στην προμήθεια ικανού αριθμού εμβολίων και που οφείλεται η μεγάλη καθυστέρηση.

Τέλος, ζητά να κατατεθούν απαραίτητα έγγραφα σχετικά με τον ακριβή αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων ηπατίτιδας Α που παρουσιάστηκαν στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων, τον αριθμό των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιηθεί, τον αριθμό των εμβολίων και την ημερομηνία που ζητήθηκαν από το υπουργείο Υγείας στη διάρκεια των τελευταίων μηνών.