Σε άλλα νέα, χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε το όπλο της και μάλιστα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Οπως είχε προαναγγελθεί με βίντεο στο Διαδίκτυο, είχαμε το μεσημέρι τη συνέντευξη Τύπου της επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, όπου οι πηγές μου έβγαλαν διάφορες ειδήσεις. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, η Ζωή ανακοίνωσε τη σύσταση νομικού φορέα ο οποίος θα έχει αυτόνομη δράση και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για τις γερμανικές αποζημιώσεις, την υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, το σκάνδαλο Siemens, το ελληνικό χρέος και τα Μνημόνια. «Ο νέος φορέας θα διεκδικήσει όλα αυτά που δεν κάνει η κυβέρνηση, όλα αυτά που δεν κάνει η Βουλή, όλα αυτά που παραλείπει, πολλές φορές, να κάνει και η Δικαιοσύνη ή παρατείνει τη διεξαγωγή τους» είπε η ίδια με νόημα. Και συμπλήρωσε, μαθαίνω, πως «στις 15 Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα της Δημοκρατίας, θα κάνουμε μια κίνηση υπεράσπισης της δικαιοσύνης ως πυλώνα της δημοκρατίας. Με πρωτοβουλία της Πλεύσης Ελευθερίας θα ιδρυθεί ένας νομικός φορέας με αυτόνομη δράση που θα διεκδικήσει όλα εκείνα τα οποία καταστρατηγούνται και παραβιάζονται από τις κυβερνήσεις».

Ελειπε η Ραχήλ

Ο πληροφοριοδότης μου είδε μέσα στο πλήθος –που έφτανε μέχρι την Ακαδημίας αλλά και στα μπαλκόνια –τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά –και σύνδεσμo της Ζωής με το Δίστομο και τις γερμανικές επανορθώσεις -, το πρώην στέλεχος επίσης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μαρματάκη, αλλά και τους ηθοποιούς Μάνια Παπαδημητρίου και Πασχάλη Τσαρούχα οι οποίοι είναι ενεργοί και δραστήριοι στο κόμμα της Ζωής. Ηχηρή απουσία βέβαια ήταν αυτή της Ραχήλ Μακρή και αν αναζητάτε τον λόγο, να σας ενημερώσω πως η ίδια αποστασιοποιήθηκε από το κόμμα ύστερα από τη ρήξη της με τον Διαμαντή Καραναστάση που όπως μαθαίνω έχει επιτελικό ρόλο στην Πλεύση, στο κομμάτι της προβολής και επικοινωνίας.

Α, είχαμε κι ευτράπελα: Μόλις τελείωσε η ομιλία της Ζωής, πήρε τον λόγο ένας κύριος που άρχισε να της λέει ότι είναι μαζί της, πόσο καλά τα λέει κ.λπ. «Να κάνω μια προφητεία. Θα πάμε πολύ καλά. Αρθρογραφώ μάλιστα στην “Ελεύθερη Ωρα”, στον τομέα των προφητειών» είπε ο ίδιος. Κάγκελο όλοι!