Νέα δεδομένα στο «γήπεδο» της ποινικής υπόθεσης με κατηγορούμενο τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη δημιουργεί η χθεσινή πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Σταμάτη Δασκαλόπουλου, με την οποία εισηγείται την παραπομπή του για τέσσερα κακουργήματα και παράλληλα ζητεί τη σύλληψη και την προσωρινή του κράτηση διότι παραβίασε τον περιοριστικό όρο περί απαγόρευσης ενασχόλησής τους με το ποδόσφαιρο.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά την απόρριψη έξι αιτήσεων εξαιρέσεως που είχαν υποβάλει τους τελευταίους μήνες εναντίον του διαφορετικοί κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση, αποτιμά το αποδεικτικό υλικό και με την πρότασή του δείχνει το εδώλιο για 28 από του συνολικά 35 κατηγορουμένους.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, εκτός από τον Μαρινάκη προτείνεται η παραπομπή σε δίκη πρώην στελεχών της ΕΠΟ, διαιτητών, προπονητών ομάδων και ποδοσφαιριστών. Το κατηγορητήριο για τα εμπλεκόμενα πρόσωπα περιλαμβάνει κατά περίπτωση σοβαρά κακουργήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, απάτη και δόλια παρέμβαση για την αλλοίωση της έκβασης του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων.

Σε ό,τι αφορά την ποινική μεταχείριση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο εισαγγελέας τονίζει ότι διαπιστώθηκαν παραβιάσεις του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τον Σταμάτη Δασκαλόπουλο, «αποδείχτηκε κατά τρόπο αναμφίβολο ότι ο κ. Μαρινάκης και μετά την έκδοση της ανακριτικής απόφασης συνέχισε αδιακόπτως να ασκεί ο ίδιος προσωπικά τη διοίκηση, διαχείριση και εκπροσώπηση της ΠΑΕ. Συνέχισε να ασκεί την πραγματική διοίκηση της ομάδας προσλαμβάνοντας ο ίδιος παίκτες, προπονητές και εκπροσωπώντας την ΠΑΕ κάθε στιγμή προς την κοινωνία με δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, αποδεικνύοντας εξακολουθητικώς ότι παραμένει όχι μόνο τυπικά πρόεδρος αλλά και ουσιαστικά, ασκώντας στο ακέραιο όλες τις σημαντικές αρμοδιότητες που περικλείονται στο προεδρικό αξίωμα».

ΔΗΛΩΣΗ. Μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ο Μαρινάκης με δήλωσή του έστρεψε τα πυρά του τόσο στον εισαγγελέα που διατύπωσε την παραπεμπτική πρόταση όσο και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο αναφέροντας: «Μια σειρά από ενέργειες του Σταμάτη Δασκαλόπουλου αποδεικνύουν ότι πάντα ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία και υπάκουε τυφλά στις εντολές του Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος εκτελούσε συμβόλαιο εις βάρος μου».

Ο Μαρινάκης κάνει ακόμα λόγο για μεθόδευση της υπόθεσης με «σκοπό τη βάναυση προσβολή της προσωπικότητάς μου, γιατί με θέλουν έξω από το ποδόσφαιρο και μακριά από τον Ολυμπιακό». Προαναγγέλλει δε ότι καταθέτει άμεσα «μήνυση και νέα πειθαρχική αναφορά εις βάρος του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου».

Ανεξάρτητα πάντως από τις επόμενες ενέργειες του προέδρου του Ολυμπιακού, τον τελευταίο λόγο για την ποινική του μεταχείριση, όπως και των άλλων συγκατηγορουμένων του, έχουν εκ του νόμου τα μέλη του Συμβουλίου Εφετών, τα οποία με βούλευμά τους καλούνται να αποφανθούν εντός των ημερών για την υπόθεση στο σύνολό της.