Το μέλος της επιτροπής διαιτησίας της UEFA και υπεύθυνο ανάπτυξης της ελληνικής διαιτησίας Κύρο Βασσάρα επέλεξαν η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Super League για επιδιαιτητή στο τριμελές «ισπανικό μοντέλο» που θα λειτουργήσει για τον ορισμό των διαιτητών του νέου πρωταθλήματος.

Η επιλογή έγινε με τις ευλογίες του γενικού γραμματέα της UEFA Θόδωρου Θοδωρίδη, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν και δεν έχουν διαψευστεί παραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες γύρο τηλεφωνικών επαφών για να βολιδοσκοπήσει αντιδράσεις των μεγάλων ΠΑΕ που αντιπολιτεύονται την ΕΠΟ, δηλαδή τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ. Αφού εξασφάλισε πως δεν θα υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις άναγε το πράσινο φως και η Ομοσπονδία έριξε χθες στο τραπέζι των συζητήσεων το όνομα του Κύρου Βασσάρα.

Ωστόσο, η επιλογή Βασσάρα θα κριθεί στο διαιτητικό δικαστήριο, στο οποίο όπως έγινε γνωστό προσέφυγε η ΕΠΣ Μαγνησίας για να ακυρωθούν οι αποφάσεις που λαμβάνει η διοίκηση της ΕΠΟ, για έξι μέλη της οποίας έχει εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Εφετών για παραπομπή σε δίκη και εξαιτίας αυτού μέχρι την Παρασκευή θα αποχωρήσουν από το ΔΣ της ομοσπονδίας. Μάλιστα ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, όταν είχε κληθεί από την ΕΠΟ να γνωμοδοτήσει μετά την επίδοση του βουλεύματος, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, είχε συμβουλεύσει τους παράγοντες της ΕΠΟ να λειτουργούν και να λαμβάνουν αποφάσεις που δεν θα προκαλούν και δεν θα δεσμεύσουν την Ομοσπονδία. Η απόφαση για τον επιδιαιτητή δεν είναι ασήμαντη και θα κριθεί στο διαιτητικό δικαστήριο.

Μπροστά στην κίνηση της ΕΠΣ Μαγνησίας, οι αντιδράσεις των ΠΑΕ που αποτελούν το μέτωπο της αντιπολίτευσης κρίνονται ήπιες. Απόδειξη ότι οι επαφές που έκανε ο γενικός γραμματέας της UEFA Θ. Θεοδωρίδης έφεραν αποτέλεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ. «Ο Βασσάρας πέρασε από το παρασκήνιο στο προσκήνιο» σχόλιαζαν από τον Παναθηναϊκός τονίζοντας ότι ο Γιώργος Γκιρτζίκης σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν. «Σε κρίση κάθε ενέργειά του» ειπώθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ενώ διαρροή από την ΠΑΕ ΑΕΚ ανέφερε ότι «παρά το γεγονός ότι δεν έχουμε την παραμικρή εμπιστοσύνη στο υπάρχον καθεστώς και φυσικά εξακολουθούμε να διαφωνούμε με την επιλογή, έχουμε τους λόγους να εκτιμάμε ότι η προσωρινή επιτροπή δεν πρόκειται να επιτρέψει τα εγκλήματα, τα οποία είχαν προσχεδιαστεί. Εννοείται φυσικά ότι δεν εφησυχάζουμε και έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά μέχρι τις εκλογές της ΕΠΟ, που θα σηματοδοτήσουν όλες τις αναγκαίες αλλαγές για την πλήρη κάθαρση και την επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου».