Κατά καιρούς έχουμε αναφερθεί στον συνεταιρισμό του ποδοσφαίρου. Εχει γίνει ανάλυση για προτάσεις, αποφάσεις, κινήσεις. Αλλά το χθεσινό ξεπερνά κάθε όριο: αποφασίστηκε να αρχίσει το εφετινό πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, και πάλι καλά να λέμε. Αλλά από την τρίτη αγωνιστική; Γιατί όχι από την… εικοστή: Θα πει κάποιος πως έγινε ψηφοφορία και αυτό ήθελε η τηλεόραση που μεταδίδει τα παιχνίδια. Ναι, ωστόσο, τα μέλη που συγκροτούν τη Λίγκα μπορούν να πουν τη γνώμη τους και εντέλει να ψηφίσουν το σωστό ή, αν προτιμάτε, να επιλέξουν την ορθή σειρά των πραγμάτων. Το πρωτάθλημα δεν άρχισε ποτέ στις 20 Αυγούστου. Αναβλήθηκε, ουσιαστικά μετατέθηκε για αργότερα, μετά το στοπ Κοντονή. Τι πιο φυσικό από το παίξουν οι ομάδες την πρώτη αγωνιστική όπως την είχε ορίσει η κληρωτίδα; Κι όμως, βλέπουμε το οξύμωρο να συμφωνούν οι περισσότεροι για τρίτη αγωνιστική ενώ ένας Θεός ξέρει πότε θα γίνουν οι προηγούμενες. Με τέτοια μυαλά, μάλλον θα αργήσει η πρόοδος που όλοι αναμένουν.

Aρχίσαμε…

Να υποθέσουμε ότι επρόκειτο για… ζέσταμα; Ή θα έχουμε τίποτα νέες αναβολές; Χθες στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Football League είχαμε εισβολή κουκουλοφόρων στον χώρο και ξύλο με άνδρες της ασφάλειας. Περί τα 20 άτομα έκαναν ντου και προκάλεσαν το όλο δυσάρεστο σκηνικό, ενώ έπεσαν φωτοβολίδες, μολότοφ και αναποδογυρίστηκαν τραπέζια. Είχαμε και τραυματισμό φωτογράφου! Στα ενδιαφέροντα της βραδιάς η τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Γκιρτζίκη. Οταν συμβαίνουν τόσα και τόσα, όταν οι κατηγορίες είναι σοβαρές, έχει όντως χιούμορ ο πρόεδρος της μικρής Λίγκας, ο Στέλιος Σφακιανάκης…

Βασσάρας

Τι συνάγεται από τις αντιδράσεις των ισχυρών μετά την ανάληψη καθηκόντων επιδιαιτητή από τον Κύρο; Ουδεμία ομάδα πανηγυρίζει με οτιδήποτε συμβαίνει και απλώς συμβιβάστηκαν μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου, οπότε έχουμε τις εκλογές στην ΕΠΟ και πιθανόν να υπάρξουν αλλαγές. Αλλωστε, ο Βασσάρας είχε υψηλές θέσεις στη διαιτησία και στο παρελθόν, χωρίς να σκίσει, για να το πούμε κομψά. Αφήστε που η ΑΕΚ ακόμη θυμάται ένα πέναλτι-μαρς υπέρ της που δεν έδωσε ο πρώην ρέφερι το 2005 σε κρίσιμο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ή μήπως όχι;

Πάρντο

Μια ακόμη περσινή μεταγραφή του Ολυμπιακού που τώρα αμφισβητείται. Οχι ακριβώς από τον κόσμο, αλλά και από τον ίδιο τον κόουτς, τον Μπέντο. Εκτός λίστας Γιουρόπα Λιγκ ο επιθετικός από την Κολομβία και η αντίδραση – αίνιγμα που έβγαλε μέσω Ιnstagram ήταν αναμενόμενη: «Ποτέ μην εγκαταλείπεις ένα όνειρο όσο δύσκολο και αν είναι αυτό. Κάθε στιγμή είναι η τέλεια, αρκεί να είναι ευλογημένη από τον Θεό», έγραψε ο διεθνής άσος. Σίγουρα δεν πετάει τη σκούφια του με τις εξελίξεις ο άσος, αλλά και ο Ντουρμάζ στην απ’ έξω ήταν πέρυσι και στον πρώτο γύρο φυσούσε. Ιδού, λοιπόν, η πρόκληση.

Κοντονής

Καυστικός ο λόγος του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή λίγο μετά την απαράδεκτη επίθεση κουκουλοφόρων κατά τη διάρκεια της κλήρωσης της Football League. «Αποδεικνύει τη βαθιά κρίση και την ανυποληψία στην οποία έχει περιέλθει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η κατάσταση δεν μπορεί να διορθωθεί με βιαιοπραγίες και άνανδρες επιθέσεις πολλών απέναντι σε λίγους και οπλισμένων απέναντι σε μικρά παιδιά», ήταν μέρος της δήλωσής του.