Η ομάδα του Κοσόβου έδωσε το πρώτο επίσημο ματς στην ιστορία της και τα κατάφερε περίφημα, καθώς πήρε ισοπαλία από τη Φινλανδία (1-1) στην πόλη Τούρκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα η FIFA άναψε το πράσινο φως για τη συμμετοχή έξι παικτών που είχαν αγωνιστεί με την Αλβανία και τη Νορβηγία, πριν το Κόσοβο γίνει μέλος της UEFA και της FIFA. Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Σαμίρ Ουικάνι και τους Μιλότ Ράσιτσα, Χερολίντ Σάλα, Αμίρ Ραχμάνι, Αλμπάν Μέχα. Παράλληλα, ο μέσος Βαλόν Μπερίσα, που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, ήταν ο τελευταίος που πήρε την άδεια της συμμετοχής. «Βγήκα από το ξενοδοχείο και έκλαψα. Πήραμε μεγάλη ανάσα» είπε ο 28χρονος Σαμίρ Ουικάνι.

– Πρεμιέρα με νίκη στα προκριματικά του Μουντιάλ 2018 για την Ιταλία και τον νέο προπονητή της Τζιανπιέρο Βεντούρα. Η Ιταλία νίκησε στη Χάιφα το Ισραήλ 3-1, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 55′ λόγω αποβολής του Κιελίνι. Πελέ (15′) και Καντράβα (31′, πέν.) έδωσαν προβάδισμα 2-0, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μπεν Χαΐμ (35′) και στο 83′ ο Ιμόμπιλε διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

– Περίπατο έκανε η Ισπανία στην πόλη Λεόν, καθώς συνέτριψε 8-0 το Λίχτενσταϊν (Ντιέγκο Κόστα, Νταβίντ Σίλβα, Μοράτα από δύο γκολ, Σέρτζι Ρομπέρτο και Βιτόλο). Εύκολη και η επικράτηση της Ουαλίας επί της Μολδαβίας στο Κάρντιφ με 4-0 (Μπέιλ δύο γκολ, Βόουκς, Αλεν).

– Το παιχνίδι Αλβανίας – ΠΓΔΜ στη Σκόδρα διακόπηκε στο 77′ λόγω καταρρακτώδους βροχής κι ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο 1-1.

– Τα αποτελέσματα. 4ος όμιλος: Γεωργία – Αυστρία 1-2, Σερβία – Ιρλανδία 2-2, Ουαλία – Μολδαβία 4-0. 7ος όμιλος: Ισπανία – Λίχτενσταϊν 8-0, Αλβανία – ΠΓΔΜ (διακοπή), Ισραήλ – Ιταλία 1-3. 9ος όμιλος: Κροατία – Τουρκία 1-1, Ουκρανία – Ισλανδία 1-1, Φινλανδία – Κόσοβο 1-1.