Πολλά είναι αυτά που χωρίζουν Ζοζέ Μουρίνιο και Πεπ Γκουαρντιόλα. Αυτή την περίοδο, πάντως, έχουν αρκετά κοινά στοιχεία στη δουλειά τους, στη Γιουνάιτεντ και τη Σίτι.

Κατ’ αρχάς και οι δύο ξόδεψαν πολλά χρήματα για μεταγραφές. Η Γιουνάιτεντ δαπάνησε σχεδόν 180 εκατ. ευρώ, ενώ η Σίτι ακόμα περισσότερα (200 εκατ.). Και οι δύο δεν δίστασαν να θέσουν εκτός πλάνων ποδοσφαιριστές όπως ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και ο τερματοφύλακας της Εθνικής Αγγλίας, Τζο Χαρτ.

Παράλληλα φρόντισαν να τονώσουν την αυτοπεποίθηση ποδοσφαιριστών που είχαν πέρυσι μια άσχημη περίοδο. Ετσι, βλέπουμε στα τρία πρώτα φετινά παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ τον Μαρουάν Φελαϊνί και τον Ραχίμ Στέρλινγκ να δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο.

Γιουνάιτεντ και Σίτι έχουν τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ομάδα που θα ξεχωρίσει στα μεταξύ τους παιχνίδια μπορεί να φτάσει στον τίτλο.

Οπως γίνεται κατανοητό, το ντέρμπι του Μάντσεστερ αποτελεί ένα ιδιαίτερα ελκυστικό τηλεοπτικό προϊόν. Αλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ρίτσαρντ Αρνολντ, έχει περιγράψει τα τηλεοπτικά παιχνίδια της ομάδας ως «μία καταπληκτική σειρά με ορισμένους από τους πλέον διάσημους ηθοποιούς».

Ας μην ξεχνάμε ότι στα αγγλικά ΜΜΕ αρέσουν πάντα οι ιστορίες με μονομάχους. Η κορυφαία ίσως στιγμή ήταν η παρουσία σε τηλεοπτικό σταθμό, το 1974, δύο σπουδαίων προπονητών με μεγάλη αντιπαλότητα. Του Μπράιαν Κλαφ και του Ντον Ρέβι. Είχαν αναπτύξει τεράστια κόντρα την εποχή που ο Κλαφ ως προπονητής της Ντέρμπι διεκδικούσε τον τίτλο απέναντι στη Λιντς, στον πάγκο της οποίας ήταν ο Ρέβι. Και ο αγγλικός Τύπος θυμήθηκε αυτή την ιστορία με αφορμή τη σαββατιάτικη μάχη Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο.