Μαθαίνεις, διαβάζεις την είδηση και ουσιαστικά εκπλήσσεσαι: μα, ο Λούα Λούα στη Βέροια; Ποιος να το φανταζόταν πριν από κάμποσα χρόνια, όταν στον Ολυμπιακό έδιναν τα πάντα για να κάνουν δικό τους τον (όντως ταλαντούχο στα νιάτα του) κυνηγό. Τώρα, ο Λούα Λούα βρίσκεται στα 36 του χρόνια και με φθίνουσα αγωνιστική πορεία. Καταφύγιο βρήκε στην Ημαθία, εκεί έκανε χθες προπόνηση και μένει να φανεί αν υπογράψει συμβόλαιο.

Ωστόσο, ένα ερώτημα αφορά και το πώς αντιμετωπίζουν τις δύσκολες καταστάσεις οι ελληνικές ΠΑΕ. Προτιμούν να φέρνουν καραβιές αλλοδαπών, γιατί περί αυτού πρόκειται, αντί να δώσουν βάση στις ακαδημίες, να αναπτύξουν το ντόπιο στοιχείο και εν τέλει να κερδίσουν μελλοντικά. Γιατί ένας Λούα Λούα και όχι κάποιος γηγενής; Γιατί τόσοι και τόσοι έμπειροι στον Αρη και όχι νεαρά παιδιά, για να πάμε και σε κάποια άλλη ομάδα; Μήπως δημιουργούν σύνολα μιας χρήσης με απώτερο στόχο τη σωτηρία ή την άνοδο; Αυτοσκοπός ναι, αλλά θα έπρεπε να κοιτάζουν το μέλλον. Και κάπως έτσι σε λίγο θα συζητάμε για τους έλληνες ποδοσφαιριστές που θα παίζουν λιγότερο και θα αποτελούν μειοψηφία. Κάποιοι έχουν ευθύνες.

Ανακοινώσεις

ΕΠΟ, ποδοσφαιριστές, Ενώσεις πήραν σειρά και έβγαζαν τη μία ανακοίνωση μετά την άλλη, καταδικάζοντας τα όσα θλιβερά συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας στο Αττικό Αλσος και στην κλήρωση της Football League. Το ζητούμενο, πάντως, δεν είναι τι λένε στο χαρτί. Αλλά τι κάνουν στην πράξη προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα και να εκλείψουν οι εντάσεις. Αν και για το «ντου» και το προχθεσινό ξύλο κανένα άλλοθι δεν μπορεί να υπάρξει.

Μεταγραφές

Λίγα 24ωρα έμειναν μέχρι να γίνει η σέντρα στο νέο πρωτάθλημα και (αγωνιστικά μιλώντας) έχει ενδιαφέρον να δούμε τι πρόσωπο θα έχει η διοργάνωση. Κυρίως δε, τι θα παρουσιάσουν οι τρεις ισχυροί του κέντρου. Γιατί όλοι έκαναν προετοιμασία πολλών εβδομάδων, οι σημαντικές ενισχύσεις όμως προέκυψαν στο φινάλε, ειδικά για την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Λάζαρος και Λέσκοτ αποτελούν σημαντικές προσθήκες, ενώ στα μάτια μας ο έλληνας διεθνής θα εξελιχθεί σε σαφώς πιο χρήσιμο από τον Μπαρμπόσα. Ο Ολυμπιακός έχει έξτρα ποιότητα σε αρκετές θέσεις, αποτέλεσμα του ράβε-ξήλωνε που είχαμε μετά την έλευση του Μπέντο. Οσο για τον Παναθηναϊκό, Εμποκού και Σαμπά όταν προσαρμοστούν θα αυξήσουν τον ανταγωνισμό και κατά συνέπεια τις λύσεις στα χέρια του Στραματσόνι. Ποιος ο λόγος, ωστόσο, να κουράζονται όλοι από την ώρα που οι ενισχύσεις έρχονται κοντά στο φινάλε των μεταγραφών;

Διαιτησία

Λέτε να έχουμε δύο πίνακες διαιτητών στη Λίγκα; Γιατί κάποιοι θα αρχίσουν το πρωτάθλημα, άλλοι όμως θα το ολοκληρώσουν. Και αυτό συσχετίζεται με τις εκλογές στην ΕΠΟ τον Οκτώβριο, οπότε κατά τα φαινόμενα θα έχουμε προγραφές και διαγραφές.