Το Βέλγιο νίκησε στο ΓΣΠ την Κύπρο 3-0 στην επίσημη πρεμιέρα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο. Η κυπριακή ομάδα πάλεψε όσο μπορούσε και κάποιες φορές απείλησε την εστία του Κουρτουά στο πρώτο μέρος. Αυτό που στοίχισε ιδιαίτερα ήταν η αδράνεια στην άμυνα, που έφερε και τα τρία γκολ της βελγικής ομάδας. Δύο γκολ σημείωσε ο Ρομέλο Λουκάκου (13′ και 61′) και ένα ο Καράσκο (81′). Στο 90′ το Βέλγιο κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε ο Μπατσουαγί, αλλά ο Παναγή απέκρουσε.

Στο άλλο ματς του ομίλου της Εθνικής η Βοσνία νίκησε εύκολα στη Ζένιτσα την Εσθονία 5-0, καθώς καθάρισε το παιχνίδι από το πρώτο μέρος (Σπάχιτς 7′, Τζέκο 23′). Στο δεύτερο 45λεπτο η Βοσνία πέτυχε άλλα τρία γκολ με τους Μεντουγιάνιν (71′), Ιμπίσεβιτς (83′) και Σπάχιτς (90’+2′).

Σοκ για την πρωταθλήτριας Ευρώπης Πορτογαλία στη Βασιλεία. Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος, χωρίς τον Κριστιάνο Ρονάλντο στη σύνθεσή της, άρχισε με ήττα από την Ελβετία (2-0) την προσπάθειά της στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018. Οι Ελβετοί πέτυχαν και τα δύο γκολ στο πρώτο μέρος (Εμπολό 24′, Μεχμέντι 30′). Στη συνέχεια οι Πορτογάλοι είχαν τις φάσεις, αλλά δεν κατάφεραν να τις εκμεταλλευτούν. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Τσάκα.

Η Γαλλία δεν κατάφερε να νικήσει στο Μινσκ τη Λευκορωσία (0-0), παρά το γεγονός ότι είχε 64% κατοχή μπάλας και 23 τελικές. Ισοπαλία και στη Στοκχόλμη ανάμεσα σε Σουηδία και Ολλανδία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Μάρκους Μπεργκ (44′), αλλά η Ολλανδία ισοφάρισε με τον Σνάιντερ.

Σε αγώνα (για τον 7ο όμιλο) που ολοκληρώθηκε χθες, η Αλβανία νίκησε 2-1 την ΠΓΔΜ. Το παιχνίδι είχε διακοπεί προχθές στο 77′ λόγω καταρρακτώδους βροχής.

Τα αποτελέσματα

1ος όμιλος: Σουηδία – Ολλανδία 1-1, Λευκορωσία – Γαλλία 0-0, Βουλγαρία – Λουξεμβούργο 4-3.

2ος: Ελβετία – Πορτογαλία 2-0, Νησιά Φερόες – Ουγγαρία 0-0, Ανδόρα – Λετονία 0-1.

8ος όμιλος: Κύπρος – Βέλγιο 0-3, Βοσνία – Εσθονία 5-0, Γιβραλτάρ – Ελλάδα 1-4.