Ποινή απαγόρευσης μεταγραφών για έναν χρόνο και τσουχτερό χρηματικό πρόστιμο επέβαλε η FIFA σε Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο Μαδρίτης, για παραβίαση του κανονισμού που αφορά απόκτηση ανήλικων ποδοσφαιριστών.

Οι δύο ισπανικές ομάδες δεν θα είναι σε θέση να αποκτήσουν ποδοσφαιριστές τις δύο επόμενες μεταγραφικές περιόδους (Ιανουάριο και καλοκαίρι). Ετσι, θα επιστρέψουν στη αγορά τον Ιανουάριο του 2018! Το διάστημα που θα ισχύει η ποινή θα έχουν πάντως το δικαίωμα αποδεσμεύσεων.

Ουσιαστικά η απόφαση είχε ληφθεί από τον περασμένο Ιανουάριο, όμως δεν είχε τεθεί σε ισχύ καθώς οι ομάδες είχαν καταθέσει εφέσεις, οι οποίες απορρίφθηκαν χθες και η ποινή τους επισημοποιήθηκε.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα πληρώσει πρόστιμο 820.000 ευρώ, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης 330.000 ευρώ. Και οι δύο ομάδες έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στο ανώτατο αθλητικό δικαστήριο –η Ρεάλ το ανακοίνωσε ήδη, ενώ το ίδιο αναμένεται να κάνει και η Ατλέτικο.

Κι αν αυτή ήταν η δυσάρεστη εξέλιξη για τη Ρεάλ, η ευχάριστη ήταν η επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο πορτογάλος άσος ξεπέρασε τον τραυματισμό του από τον τελικό του Euro (χτύπημα από Παγέ) και δήλωσε έτοιμος να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μάρκα», ο Ζινεντίν Ζιντάν σκοπεύει να του δώσει χρόνο συμμετοχής στο αυριανό ματς πρωταθλήματος με την Οσασούνα και στη συνάντηση με τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, την προσεχή Τετάρτη. Αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα, τότε ο Ρονάλντο θα αγωνιστεί όλο το 90λεπτο στο ματς με την Εσπανιόλ, στην 4η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Επιστροφή έχουμε όμως και στην Μπαρτσελόνα. Ο Νεϊμάρ επέστρεψε στη Βαρκελώνη ύστερα από 100 ημέρες και σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο αναμένεται να αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Αλαβές. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή τού Λιονέλ Μέσι, ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς με την Κολομβία για την προκριματική φάση του Μουντιάλ. Ο Μέσι δέχεται σκληρή κριτική στην Αργεντινή για το γεγονός ότι επέστρεψε στη Βαρκελώνη και δεν αγωνίστηκε στο ματς με τη Βενεζουέλα. «Θα είναι ντροπή αν αγωνιστεί με την Αλαβές» ειπώθηκε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτική εκπομπή.