Η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες «ποδοσφαιροποιήθηκε» εντελώς, αφού τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές του θρίλερ των 246 εκατ. ευρώ είναι τα αφεντικά τριών μεγάλων ομάδων του ποδοσφαίρου, ενώ ακόμη δύο υποψήφιες εταιρείες ανήκουν σε οικογένεια που επί δεκαετίες ήταν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η συμμετοχή των Γιάννη Αλαφούζου, Βαγγέλη Μαρινάκη και Ιβάν Σαββίδη παρέπεμπε άλλωστε από μόνη της σε αγωνιστικούς χώρους με χορτάρι, όπου οι κόντρες τους είναι ανελέητες. Οι δηλώσεις όμως του ηγέτη του ΠΑΟΚ, που ήταν ο μόνος εκ των τριών «ποδοσφαιρικών» που δεν κέρδισε τηλεοπτική άδεια, θύμιζαν το καθιερωμένο ως «τρίτο ημίχρονο» ποδοσφαιρικού ντέρμπι.

Αν θυμάστε, ο Ιβάν Σαββίδης είπε πολλά, αλλά ονομάτισε μόνο δύο εκ των άλλων υποψήφιων καναλαρχών. Μίλησε για τη χαρά που ένιωσε επειδή έκανε τον Βαγγέλη Μαρινάκη να «ματώσει» προκειμένου να πάρει την τέταρτη και τελευταία άδεια. Εξήγησε μάλιστα ότι έφθασε μαζί του στον τελικό γύρο, όπου έκανε δύο μηδενικά «χτυπήματα», την ώρα που αντίπαλός του ανέβηκε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ. Είπε ακόμη ότι για εκείνο που στενοχωρήθηκε ήταν πως δεν πέτυχε το αντίστοιχο για τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος έκανε το πιο «value for money» ντιλ.

Σε δύο γήπεδα

Κάπου εκεί ανάμεσα ο Ιβάν Σαββίδης μίλησε για «ρεπορτάζ που έψαχναν και έλεγαν ποιος είναι ο Σαββίδης και τι κάνει», που προφανώς τον ενόχλησαν και τον οδήγησαν, όπως είπε, να ακολουθήσει την τακτική του λαγού για τον Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και για τον Γιάννη Αλαφούζο. Με τον πρώτο είναι γνωστό ότι βρίσκονται σε «πόλεμο». Με τον δεύτερο υποτίθεται πως είναι μέλη του κοινού μετώπου ΑΕΚ – ΠΑΟ – ΠΑΟΚ εναντίον του Ολυμπιακού και του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ομως το ρεπορτάζ που ενόχλησε τον Σαββίδη, σύμφωνα με το «Shot», ήταν της τηλεόρασης του Σκάι. Ο Ιβάν Σαββίδης θέλησε να απαντήσει σε δύο γήπεδα. Στη δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών και του ποδοσφαίρου. Εκεί ο στόχος του ΠΑΟΚ ήταν, ξανά, ο πιο λαμπερός παίκτης του Παναθηναϊκού. Οπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, αν και πέρασε στα ψιλά και μάλλον χλευάστηκε, ο ΠΑΟΚ χτύπησε την πόρτα του Μάρκους Μπεργκ.

Προσπάθεια αρπαγής του Μάρκους

Και τη χτύπησε δυνατά. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, παράγοντας της ομάδας της Θεσσαλονίκης πίεσε φορτικά την πλευρά του σουηδού επιθετικού, που βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για επέκταση και αναπροσαρμογή του συμβολαίου του με τον Παναθηναϊκό. Καλά πληροφορημένη πηγή βεβαιώνει ότι ο ΠΑΟΚ πρότεινε στον Μπεργκ συμβόλαιο που θα του απέφερε 2 εκατ. ευρώ ανά σεζόν, όταν από τον Παναθηναϊκό εισπράττει περί τις 900.000 και το νέο συμβόλαιο θα είναι 3,3 εκατ. ευρώ μέχρι το 2019! Ο Λούμπος Μίχελ ήθελε να ντύσει τον Μπεργκ στα ασπρόμαυρα και επιχείρησε να τον δελεάσει ώστε να ζητήσει από μόνος του να φύγει από τη Λεωφόρο. Ο Σουηδός όμως πιστεύει ότι ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού θα τον βοηθήσει να ανεβάσει τις επιδόσεις του και να φέρει τίτλους, ενώ και οικογενειακώς, τώρα που απέκτησε τρίτο παιδί, νιώθει βολικά στην Αθήνα.

Αρωμα γυναίκας

Με παρέμβαση του Θοδωρή Θεοδωρίδη πραγματοποιήθηκε κατάπαυση του πυρός για τον επιδιαιτητή. Ο γενικός γραμματέας της UEFA ήταν εκείνος που επικοινώνησε τηλεφωνικά με τις ομάδες που έχουν σηκώσει το λάβαρο της επανάστασης εναντίον της υπάρχουσας (μέχρι σήμερα, καθότι σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που έχουν ως προθεσμία στην ΕΠΟ για να αποπεμφθούν οι έξι που βαρύνονται με κατηγορίες για κακουργήματα) διοίκησης της ΕΠΟ.

Η απορία που δημιουργήθηκε, ύστερα από τις αντιδράσεις του Παναθηναϊκού για την επιλογή του Κύρου Βασσάρα, είναι με ποιον παράγοντα των Πρασίνων μίλησε ο Θεοδωρίδης. Ο γενικός γραμματέας της UEFA φέρεται να μίλησε με τον Μάκη Γκαγκάτση από τον ΠΑΟΚ και τον Αλέξη Δέδε από την ΑΕΚ. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού φαίνεται πως θέλησε να επιβεβαιώσει την επιθυμία των διεθνών συνομοσπονδιών να υπάρχουν και γυναίκες στον χώρο του ποδοσφαίρου. Προσφάτως μάλιστα είχε γίνει παρατήρηση στην ΕΠΟ ότι δεν είχε εφαρμόσει τον κανονισμό του καταστατικού που επιβάλλει… άρωμα γυναίκας στις ομοσπονδίες.

Πρώτος και τελευταίος

Εντυπωσιακή και λαμπρή η εκδήλωση της ΑΕΚ για τις νέες φανέλες της. Η τρίτη φανέλα της ΑΕΚ σήκωσε μεγάλη συζήτηση εξαιτίας του χρώματός της που αγγίζει το ροζ. Στην πρώτη σειρά των παικτών που συμμετείχαν στην παρουσίαση της φανέλας ήταν ο Χρήστος Αραβίδης (φωτογραφία), ο οποίος είναι τελευταίος στα πλάνα του Κετσπάγια για τη γραμμή επίθεσης της ΑΕΚ. Ο πρώτος σκόρερ των Κιτρινόμαυρων την τελευταία διετία δεν χωράει στην ενδεκάδα. Από τον Ιανουάριο μπορεί να διαπραγματευτεί με άλλες ομάδες για το επόμενο συμβόλαιό του και το πιθανότερο είναι πως η επόμενη φανέλα που θα φορέσει θα είναι ομάδας εκτός ελληνικών συνόρων.

Μπορεί να «σπάσει»

Σεισμό έχει προκαλέσει στον χώρο του ποδοσφαίρου η εισήγηση του εισαγγελέα Σταμάτη Δασκαλόπουλου στο Συμβούλιο Εφετών για την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με την οποία προτείνει την προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη. Δεν αποκλείεται η υπόθεση να «σπάσει» από το Συμβούλιο Εφετών που θα εξετάσει την εισήγηση, υποστήριζαν χθες κάποιοι στην Ευελπίδων. Να «σπάσει» στα δύο. Αρχικά να εξεταστεί αν υπάρχουν ή όχι λόγοι για προφυλάκιση του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και να αποφασίσουν επ’ αυτού και μετά να μελετήσουν τις 376 σελίδες της πρότασης του Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Σε αδιέξοδο

Κληρώνει απόψε η Α1 μπάσκετ. Η κλήρωση όμως, λίγες ημέρες πριν αρχίσει το νέο πρωτάθλημα, θα έχει αρκετά κενά. Δεν θα έχει – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – βασικό χορηγό, ο οποίος θα εγγυάται τη βιωσιμότητά του, ούτε 14η ομάδα! Ο ΕΣΑΚΕ έχει βρεθεί σε αδιέξοδο. Οχι τόσο με τον χορηγό όσο με την ΕΟΚ για την ομάδα που θα προστεθεί.

Κουίζ

Αρχίζει το Σαββατοκύριακο το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με τα μύρια όσα προβλήματα, που δημιουργούν εκρηκτική ατμόσφαιρα η οποία δεν πρόκειται να εκτονωθεί σύντομα. Μετά την κόντρα υφυπουργείου – ΕΠΟ, η πρόταση του εισαγγελέα Δασκαλόπουλου σήκωσε νέο τσουνάμι. Υστερα από τις τελευταίες εξελίξεις, είναι πλέον κουίζ αν ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα πάει την Κυριακή στο Καραϊσκάκη. Εγώ λέω πως θα είναι εκεί, γιατί δεν μπορεί να του απαγορευτεί να πηγαίνει θεατής στα γήπεδα.