Ντέρμπι στην αρχή του πρωταθλήματος, μόλις στη δεύτερη αγωνιστική, έβγαλε η κλήρωση της Α1 μπάσκετ. Είδηση για τα κενά που είχε η διαδικασία και το πρωτάθλημα δεν βγήκε, αλλά είχαμε σημαντική είδηση για τα πλέι οφ, όπου θα συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες (αντί των οκτώ), εκ των οποίων οι δύο πρώτες από την ημιτελική φάση.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Αγωνιστικά το σημαντικό για την κανονική περίοδο, το τζάμπολ της οποίας θα γίνει στις 8 Οκτωβρίου, είναι πως τη δεύτερη αγωνιστική (πιθανότατα τη Δευτέρα 17/10) το ΣΕΦ θα φιλοξενήσει το πρώτο ντέρμπι της νέας σεζόν. Να σημειωθεί ότι οι Πράσινοι θα αγωνιστούν στο ΣΕΦ με τέσσερις ξένους, καθώς ύστερα από την τραγελαφική απόφαση που έλαβε ο ΕΣΑΚΕ στον πρώτο γύρο οι ομάδες θα δικαιούνται τέσσερις μη Ευρωπαίους και δύο Ευρωπαίους, ενώ στον δεύτερο γύρο θα μπορούν να χρησιμοποιούν έξι ξένους.

Ετσι το ντέρμπι, για το οποίο ο Αργύρης Πεδουλάκης θα προετοιμάσει τον Παναθηναϊκό χωρίς δύο εκ των Σίγκλετον, Γκιστ, Τζέιμς, Νίκολς, Φελντίν, θα γίνει στο ΣΕΦ. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι η κλήρωση έβγαλε το ντέρμπι του ΟΑΚΑ σε μια από τις πέντε εβδομάδες που οι ελληνικές ομάδες έχουν δύο αγώνες για την Ευρωλίγκα. Πριν από τον αγώνα στο ΟΑΚΑ, που κατά πάσα βεβαιότητα θα οριστεί Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα (Τρίτη 24/1) και τον Ερυθρό Αστέρα (Πέμπτη 26/1), ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στο Μιλάνο (Τετάρτη 25/1) και θα υποδεχτεί την Μπάμπεργκ (Παρασκευή 27/1). Θα κοντραριστούν Δευτέρα 30/1 στο ΟΑΚΑ και ο Ολυμπιακός δύο μέρες μετά θα ταξιδέψει στο Καζάν για να παίξει με την Ούνικς (Πέμπτη 2/2) και ο Παναθηναϊκός την Παρασκευή (3/2) στην Πόλη με τη Γαλατά.

Από εκεί και πέρα ο ΕΣΑΚΕ δεν κατόρθωσε να συνδυάσει την κλήρωση με την ανακοίνωση του κεντρικού χορηγού του πρωταθλήματος, που εξακολουθεί να αναζητείται, ενώ επίσης αγνοείται η ομάδα η οποία θα συμπληρώσει το κενό της Κηφισιάς που αποχώρησε και έτσι η κλήρωση συμπεριελάμβανε και τον «άγνωστο Χ» του πρωταθλήματος που ονομάστηκε «Ομάδα Α». Στο περιθώριο της κλήρωσης, στις δηλώσεις του νέου προέδρου του ΕΣΑΚΕ Μιχάλη Μελή, έγινε γνωστό πως υπάρχει αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των πλέι οφ. Στην πρώτη φάση τους θα αγωνίζονται οι ομάδες που θα τερματίζουν στις θέσεις 3-6, με την 7η και την 8η να μένουν εκτός νυμφώνος και τις δύο πρώτες να μην αγωνίζονται. Οι νικητές των αγώνων 3-6 και 4-5 (στις 2 νίκες) θα παίζουν στα ημιτελικά με τον πρώτο (ο νικητής του 4-5) και με τον δεύτερο (ο νικητής του 3-6).