«Θερμή» υποδοχή στον πρωθυπουργό που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για την 81η ΔΕΘ ετοιμάζουν τα συνδικάτα.

Στις 6 το απόγευμα η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν συλλαλητήριο στο άγαλμα Βενιζέλου.

Την ίδια ώρα (6:00 μ.μ.) το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στην πλατεία Αριστοτέλους.

Η ΓΣΕΕ στο κάλεσμά της σημειώνει ότι αποτελεί μόνο την αφετηρία των νέων κινητοποιήσεων και πως οι αγώνες θα συνεχιστούν μέχρι να «πάρουμε πίσω ό,τι βιαίως μας στέρησαν».

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι η ελληνική κοινωνία στραγγαλίζεται από τη βάρβαρη και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική, που εφαρμόζει και η σημερινή κυβέρνηση, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε μπροστά σε νέα σκληρά μέτρα που εξαϋλώνουν το εργασιακό δικαίωμα, σε νέες πολιτικές λιτότητας που θα εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

«Είμαστε αντιμέτωποι με προτάσεις που μετουσιώνονται σε αποφάσεις και αυξάνουν την ανεργία, ενώ ρίχνουν για ακόμη μία φορά στις πλάτες των ασθενέστερων νέα δυσβάσταχτα βάρη» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Το χορό των κινητοποιήσεων άνοιξαν την Παρασκευή αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί καλώντας την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την αποκατάσταση των «μισθολογικών αδικιών» που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα αναπτυχθούν περιμετρικά από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, αλλά και σε άλλα κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες, με κατάληξη την πλατεία της ΧΑΝΘ, κοντά στο συνεδριακό κέντρο.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν να στήνονται φραγμοί, με μεταλλικά κιγκλιδώματα και κλούβες έξω από το «Βελλίδειο» προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο να πλησιάσουν στο χώρο των εγκαινίων οι διαδηλωτές, ενώ στην επιχείρηση θα συμμετέχει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, από το πρωί της Παρασκευής και μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας διακόπτεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο μεγαλύτερο τμήμα του κέντρου της πόλης, ενώ δεν επιτρέπεται ούτε και η στάση – στάθμευση.