Ηττα σοκ για την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, στην τρίτη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος. Οι μπλαουγκράνα ηττήθηκαν 2-1 από την Αλαβές.

Ο Ντέιβερσον στο 39′ άνοιξε το σκορ για την Αλαβές. Ο Ματιέ ισοφάρισε για την Μπαρτσελόνα στο 46′, αλλά ο Ιμπάϊ πέτυχε το δεύτερο γκολ της Αλαβές στο 64′.

Ο Λουίς Ενρίκε χρησιμοποίησε στο β’ μέρος, τους Μέσι, Ινιέστα που είχαν προβλήματα τραυματισμού, αλλά και τον Σουάρες που επέστρεψε από τα ματς της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018. Αποτέλεσμα όμως δεν είχε.

***Χωρίς να αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα, η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε 5-2 την Οσασούνα στο «Μπερναμπέου» και έκανε το «3×3» στο ξεκίνημα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Στην πρώτη του εμφάνιση για τη φετινή περίοδο (λόγω του τραυματισμού του στον τελικό του Euro), ο Κριστιάνο Ρονάλντο χρειάστηκε μόλις έξι λεπτά για να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και να ανοίξει το σκορ. Ομως, την παράσταση «έκλεψαν» οι αμυντικοί των «μερένγκες», που σημείωσαν τα επόμενα τρία γκολ της ομάδας τους! Για τη Ρεάλ λοιπόν σκόραραν οι Κριστιάνο Ρονάλντο (6′), Ντανίλο (40′), Ράμος (45′), Πέπε (56′), Μόντριτς (62′).

Στο τελευταίο ημίωρο οι παίτκες του Ζινεντίν Ζιντάν χαλάρωσαν και η Οσασούνα μείωσε με τους Ριέρα (64′), Νταβίντ Γκαρσία (78′).

***Όσα γκολ δεν έβαλε τις δύο πρώτες αγωνιστικές σημείωσε απέναντι στη Θέλτα η Ατλέτικο Μαδρίτης. Οι «ροχιμπλάνκος» μετά την άσχημη αρχή τους στο ισπανικό πρωτάθλημα, με δύο ισοπαλίες, ξέσπασαν πάνω στη Θέλτα, την οποία συνέτριψαν εκτός έδρας με 4-0.Ο Αντουάν Γκριζμάν πέτυχε δύο γκολ (73`, 80`), ενώ Κόκε (53`) και Κορέα (89`) από ένα.

Αλλα αποτελέσματα:

Μάλαγα-Βιγιαρεάλ 0-2

33′ Κόστα, 44′ Σανσόνε)

Σεβίλλη-Λας Πάλμας 2-1

(89′ πέν. Σαράμπια, 90’+4′ Φερνάντες / 15′ Ταναούσου)