Το πιο ωραίο επεισόδιο, στο περιθώριο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνέβη στα επάρατα social media. Ο καθηγητής και υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας ανέλαβε να συμβάλει στη διοργάνωση ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, ανάμεσα σε δυο κυβερνήσεις! Η Ελλάδα εναντίον της Ρωσίας. Ο καθηγητής ήταν πολύ περήφανος για τον αγώνα και τον διαφήμισε μέσω της σελίδας του στο facebook. Το πανηγύρι των αποδοκιμασιών, που ακολούθησε, είναι άνευ προηγουμένου.

«Γιατί σας είναι τόσο δύσκολο να μην επιδίδεστε σε γελοιότητες που απάδουν του αξιώματός σας και προκαλούν μια κοινωνία που αισθάνεται θυμό για την κυβέρνηση των ψευτών στην οποία είστε μέλος;» ερωτήθηκε, κάποια στιγμή, από μια συνομιλήτριά του. Ο υπουργός την επέπληξε για «πλήρη απουσία χιούμορ» και για «απερίγραπτη εμπάθεια». Στη συζήτηση παρενέβη ένας άλλος πολίτης, ο οποίος σημείωσε:

«’ντάξει υπουργέ, δίκιο έχεις, ίσως υπάρχει και εμπάθεια. Αλλά, σοβαρά τώρα, εσύ που για να γίνεις υπουργός οι δικοί σου πήγαιναν στα διόδια και σήκωναν τις μπάρες, κάνανε τους καραγκιόζηδες έξω από εφορίες με πανό που ντεμέκ δεν πλήρωναν και ντυνόντουσαν ναζί όταν ερχόταν η Μέρκελ –εσύ μιλάς για εμπάθεια; Για να γίνεις υπουργός σπιλώσατε ανθρώπους και βαφτίζατε τους αντιπάλους προδότες. Εσύ μιλάς για εμπάθεια που συνυπουργοί σου έλεγαν πως όσοι ψηφίζουν “Ναι” είναι σκυλιά των δανειστών; Αντε πά’νε παίξε αμυντικό χαφ και μάρκαρε κάνα Ρώσο και μην κάνεις υποδείξεις για απουσία χιούμορ και για εμπάθεια».

Ο καθηγητής Μάρδας συνέχισε να υπεραμύνεται του χιούμορ και να εισπράττει αποδοκιμασίες. Κατανοώ όσους δεν συμμερίζονται την ευτράπελη διάθεσή του. Κατανοώ, απολύτως, την οργή απέναντι σε μια κυβέρνηση που αντικατέστησε τον προγραμματικό λόγο με προπαγάνδα, την ουσία της πολιτικής με στρατηγικές επικοινωνίας.

ΥΓ. Αναζητώ το χιούμορ του καθηγητή Μάρδα μετά την προσβλητική επίθεση του οργουελικού ήρωα, Αλέξη Τσίπρα, σε απολυμένους δημοσιογράφους των καναλιών που κλείνει η κυβερνητική επιχείρηση χειραγώγησης του Τύπου.