Ο Πεπ Γκουαρντιόλα νίκησε τον Ζοζέ Μουρίνιο στη σκακιέρα του Ολντ Τράφορντ, αλλά ο πορτογάλος τεχνικός δεν άλλαξε τις συνήθειές του. Εκανε τα παράπονά του για τα σφυρίγματα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ενώ δεν δίστασε να αποδώσει ευθύνες και σε κάποιους ποδοσφαιριστές του.

«Κάποιοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν όπως μπορούν. Μερικές φορές απογοητεύουν τους προπονητές» ήταν το σχόλιό του, ενώ στον Κλάτενμπεργκ απέδωσε πως δεν καταλόγισε πέναλτι και δεν απέβαλε τον τερματοφύλακα της Σίτι, Κλάουντιο Μπράβο, σε μαρκάρισμα επί του Ρούνι στη μικρή περιοχή.

Επί της ουσίας, όμως, ο Γκουαρντιόλα βρήκε αντίδοτο στην απουσία του Αγουέρο στον καταπληκτικό Κέβιν ντε Μπρόινε αλλά και στον Νταβίντ Σίλβα, οι οποίοι κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο διάστημα στη μεσαία γραμμή και η προσφορά τους στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Γιουνάιτεντ (2-1) ήταν καταλυτική. Ο Ντε Μπρόινε πέτυχε το πρώτο γκολ της Σίτι, ενώ συμμετείχε και στο δεύτερο (δοκάρι και στη συνέχεια ο Ιχεανάτσο σκοράρισε).

«Ο Ντε Μπρόινε είχε ένα καταπληκτικό παιχνίδι» ήταν το σχόλιο του Γκουαρντιόλα, προσθέτοντας για το παιχνίδι: «Παίξαμε καλά. Είχαμε κατοχή της μπάλας και όταν τη χάναμε, την επανακτούσαμε γρήγορα. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Είναι απίθανο να κυριαρχείς στο Ολντ Τράφορντ».

Συζήτηση έγινε επίσης και για τα λάθη του τερματοφύλακα της Σίτι, Κλάουντιο Μπράβο. Ενα από αυτά εκμεταλλεύτηκε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και μείωσε το σκορ (42′).

«Ολα έχουν να κάνουν με το πώς αντιδράς έπειτα από ένα λάθος. Αυτό δείχνει χαρακτήρα. Κι ο Μπράβο συνέχισε να παίζει όπως θέλουμε. Αυτό λέει πολλά» υποστήριξε ο Γκουαρντιόλα.