Ηττα της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου, αλλά και επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο με παραλήρημα κατά Τσάβι και συμβουλές προς τη διοίκηση της Ρεάλ! Ο πορτογάλος άσος επέστρεψε στα γήπεδα ύστερα από δύο μήνες (είχε τραυματιστεί στον τελικό του Euro) και άνοιξε το σκορ στο 5-2 της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Οσασούνα.

«Αν ήμουν πρόεδρος της Ρεάλ θα έδινα στον εαυτό μου δεκαετές συμβόλαιο. Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κλείσω την καριέρα μου στη Ρεάλ. Είναι το κορυφαίο κλαμπ στον κόσμο και έχει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές» είπε αρχικά. Στη συνέχεια άρχισαν οι βολές κατά του Τσάβι, ο οποίος είχε υποστηρίξει πρόσφατα ότι δεν μπορεί να γίνει σύγκριση με τον Μέσι, ο οποίος έχει κερδίσει πέντε φορές τη Χρυσή Μπάλα. «Ο Τσάβι δεν έχει κερδίσει ποτέ τη Χρυσή Μπάλα, ενώ εγώ το έχω πετύχει τρεις φορές. Αυτός τώρα είναι στο Κατάρ» απάντησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στο μεταξύ, ο Λουίς Ενρίκε ανέλαβε την ευθύνη για την εντός έδρας ήττα της Μπαρτσελόνα από την Αλαβες (2-1). Πραγματοποίησε επτά αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς αρκετοί ποδοσφαιριστές επέστρεψαν από τις υποχρεώσεις τους με τις εθνικές ομάδες. «Είμαι υπεύθυνος για όσα συνέβησαν. Πολλές από τις αλλαγές έγιναν λόγω των περιστάσεων που αντιμετωπίζαμε, αλλά έχουμε 22 παίκτες που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε» είπε ο Λουίς Ενρίκε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος άφησε στον πάγκο Μέσι, Ινιέστα και Σουάρες.  

Αλλα αποτελέσματα: Σοσιεδάδ – Εσπανιόλ 1-1, Θέλτα – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4, Μάλαγα – Βιγιαρεάλ 0-2, Σεβίλλη – Λας Πάλμας 2-1, Σπόρτινγκ Χιχόν – Λεγκάνιες 2-1, Βαλένθια – Μπέτις 2-3, Γρανάδα – Εϊμπαρ 1-2, Λα Κορούνια – Μπιλμπάο 0-1.