Η Αντζελίκ Κέρμπερ ολοκληρώνει μια ονειρική χρονιά με ένα ακόμα σπουδαίο τρόπαιο. Η 28χρονη Γερμανίδα κατέκτησε το δεύτερο Γκραν Σλαμ μέσα στο 2016, αποκτώντας τον τίτλο στο αμερικανικό Οπεν στη Νέα Υόρκη.

Η Κέρμπερ νίκησε σε έναν συναρπαστικό τελικό την Καρολίνα Πλίσλοβα από την Τσεχία με 6-3, 4-6, 6-4 και έγινε η πρώτη Γερμανίδα που κατακτά το τρόπαιο στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1996. Εκείνη τη χρονιά νικήτρια ήταν η σπουδαία Στέφι Γκραφ.

Το 2016 λοιπόν είναι μια καταπληκτική χρονιά για την Κέρμπερ: Αγωνίστηκε σε τρεις τελικούς τουρνουά Γκραν Σλαμ. Σηκωσε το τρόπαιο στους δύο, στο Οπεν της Αυστραλίας στη Μελβούρνη και προχθές στο αμερικανικό Οπεν. Ηττήθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον από τη Σερένα Γουίλιαμς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκε στον τελικό από την Πορτορικανή Μόνικα Πούιγκ. Με τη νίκη της στη Νέα Υόρκη ανέβηκε στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ είδε και τον λογαριασμό της στην τράπεζα να αυξάνεται κατά 3,5 εκατ. δολάρια.

«Ολα τα όνειρά μου έγιναν πραγματικότητα αυτή τη χρονιά. Οταν ήμουν παιδί, ονειρευόμουν πάντα να φτάσω στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και να κατακτήσω τίτλους σε τουρνουά Γκραν Σλαμ. Τώρα κατέκτησα το δεύτερο τρόπαιο και είμαι στην πρώτη θέση της κατάταξης. Είναι απλά απίστευτο» είπε ενθουσιασμένη η Κέρμπερ.

Κι όλα αυτά για μια αθλήτρια που έως τον περασμένο χρόνο ήταν μεν στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης, όμως δεν είχε πετύχει κάτι εξαιρετικό. Το 2011 ήταν στο Νο 92 όταν κατάφερε να φτάσει έως την ημιτελική φάση του αμερικανικού Οπεν. Στην τετράδα μπήκε έναν χρόνο αργότερα και στο Γουίμπλεντον. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη σε ηλικία αθλήτρια του τένις που έχει την πρώτη της παρουσία στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

«Προσπάθησα να βελτιωθώ σε αρκετά πράγματα. Κατ’ αρχάς στη φυσική κατάσταση, στη συνέχεια να γίνω πιο επιθετική στο παιχνίδι και κυρίως να ξέρω πότε θα πρέπει να το επιχειρώ. Οχι απλά να στέλνω την μπάλα στο φιλέ. Κι ακόμα απέκτησα πιο θετική σκέψη και περισσότερη δύναμη» εξήγησε η 28χρονη Γερμανίδα. «Πάντα προσπαθώ να παίζω έντονα όταν προπονούμαι, ενώ περνώ αρκετές ώρες στο γυμναστήριο. Πιστεύω ότι είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία να ξέρεις ότι μπορείς να κινηθείς γρήγορα στο γήπεδο χωρίς να ανησυχείς ότι θα χρειαστεί να αγωνιστείς τρία σετ.Κι αυτό μπορεί να σου δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση».

Κι η Αντζελίκ Κέρμπερ πρόσθεσε: «Το μάθημα αυτή τη χρονιά ήταν πως πάντα πρέπει να πιστεύεις στα όνειρά σου και να έχεις υπομονή».

Γυρίζει με δύο ήττες η Εθνική βόλεϊ

Με δύο ήττες ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της στο τουρνουά προετοιμασίας στην Τουρκία η Εθνική βόλεϊ. Η ελληνική ομάδα ηττήθηκε 3-1 από την Ισπανία (17-25, 22-25, 25-22, 23-25) και 3-0 από την Τουρκία (18-25, 21-25, 23-25) στο τουρνουά στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2017 (16-18/9 στην Κοζάνη και 22-25/9 στην Αμβέρσα του Βελγίου).

«Κλείνει μια προετοιμασία πεντέμισι εβδομάδων, και πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στα τριήμερα τουρνουά σε Ελλάδα και Βέλγιο, αρχής γενομένης από την Κοζάνη. Κι εκεί θέλουμε και τη στήριξη του κόσμου», είπε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος.