Πολλά χρόνια πίσω πρέπει να γυρίσει κάποιος για να θυμηθεί την ΑΕΚ τόσο απαστράπτουσα. Το ποδόσφαιρό της δεν ήταν σαγηνευτικό, η υπεροχή και επικράτησή της όμως είχαν επιβλητικότητα. Το τελικό 4-1 επί της Ξάνθης είναι πολύ μικρό μπροστά στις διαστάσεις που θα μπορούσε να είχε πάρει το σκορ αν η Ενωση δεν έχανε κλασικές ευκαιρίες, από αυτές που σπάνια χάνονται. Οχι μία και δύο, αλλά τουλάχιστον τέσσερις. Παρ’ όλα αυτά, επικράτησε της ακριτικής ομάδας και σκόρπισε δικαίως φρενίτιδα ενθουσιασμού στον κόσμο της Ενωσης, σβήνοντας μονομιάς οποιαδήποτε κουβέντα για την επάρκεια του Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος αμφισβητήθηκε έντονα επειδή προερχόταν από δύο χρονιές στις οποίες έχασε τον αγωνιστικό προσανατολισμό του και άλλαξε τέσσερις ομάδες. Χθες ο Πορτογάλος απέδειξε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση για το χαμηλό επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος εν συγκρίσει με αυτά που είχε αγωνιστεί στις καλές ημέρες της καριέρας του. Σημείωσε δύο τέρματα, το δεύτερο εκ των οποίων με τρομερό σουτ έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, ενώ όσο αγωνίστηκε έκανε τους συμπαίκτες του να φαίνονται καλύτεροι γύρω του, βρίσκοντας σε εκείνον την επιθετική κολόνα που τους βοήθησε να αστράψουν γύρω της. Εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν επίσης ο σκόρερ ενός γκολ Πέτρος Μάνταλος και ο νεοαποκτηθείς Πατίτο Ροντρίγκεζ, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ που κατέληξαν σε γκολ. Το τέταρτο τέρμα της Ενωσης πέτυχε ο αριστερός μπακ Ντίντακ Βιλά ενώ για την Ξάνθη είχε μειώσει σε 2-1 ο τυνήσιος φορ Χαμζά. «Δύο γκολ στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ ξεκινά από εκεί όπου ανήκει. Στην κορυφή του πρωταθλήματος» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Αλμέιδα, ο οποίος ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της συνάντησης.

«Συγχαρητήρια στους παίκτες. Πρώτο ματς πρωταθλήματος, κερδίσαμε 4-1, αλλά το παιχνίδι δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει το σκορ. Η Ξάνθη είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς βάλαμε τέσσερα γκολ, αλλά τις καλύτερες ευκαιρίες δεν τις αξιοποιήσαμε. Οταν ξεκινάς με νίκη 4-1, πρέπει να νιώθεις ευχαριστημένος. Μπορούμε να παίξουμε ακόμα καλύτερα. Ημασταν πολύ αποτελεσματικοί στο πρώτο τέταρτο, βάλαμε τρία γκολ και μετά, όπως ήταν λογικό, αφήσαμε λίγο την μπάλα στον αντίπαλο. Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι» δήλωσε ο προπονητής των νικητών Τιμούρ Κετσπάγια.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ, Ντίντακ, Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Μάνταλος, Μπακασέτας (65′ Σιμόες), Ροντρίγκες (74′ Βάργκας), Αλμέιδα (61′ Αραβίδης).

Ξάνθη:Ζίφκοβιτς, Παπαγεωργίου, Καρασαλίδης, Λισγάρας (50′ Βασιλακάκης), Φλίσκας, Λουσέρο, Ντε Λούκας, Τριάδης (60′ Νιέτο), Λάζιτς (72′ Ράνος), Σολτάνι, Γιουνές.

«Φέτος κάτι διαφορετικό»

Ικανοποιημένος από όσα είδε από την ΑΕΚστο ματς με την Ξάνθη αποχώρησε από το ΟΑΚΑ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Μάλιστα το έδειξε με την αντίδρασή του στο δεύτερο εντυπωσιακό γκολ του Ούγκο Αλμέιδα πανηγυρίζοντας με ένταση. Φεύγοντας ήταν λακωνικός.«Θα δούμε κάτι διαφορετικό φέτος, κάτι που δεν βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια»είπε.