Σκληρή απάντηση επιφύλαξε η Χαριλάου Τρικούπη στις πρωθυπουργικές αναφορές για την προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς –«με δική τους επιλογή δεν υπάρχει καμία επιλογή ουσιαστικού διαλόγου» –αλλά και στην παρουσίαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τον Αλέξη Τσίπρα ως παράρτημα της ΝΔ, αφού υποστήριξε ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα διεύρυνσης με δυνάμεις που έχουν επιλέξει να στηρίξουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ψυχραιμία, Αλέξη… Η αλαζονεία της αδυναμίας προδίδει τον πανικό σου. Γι’ αυτό δεν θα πας μακριά. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια, συγκυβερνήτη της ακροδεξιάς απόφυσης» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού.

Σε ό,τι αφορά, δε, τις τοποθετήσεις Τσίπρα για την οικονομία και το χρέος, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν χαριτολογώντας: «Με τα μυαλά που έχει, γραβάτα δεν θα βάλει ποτέ. Είναι ανίκανος και αδύναμος».

Ο Πινόκιο ζηλεύει…

Σε υψηλούς τόνους απάντησε όμως και η Δημοκρατική Αριστερά, καλώντας τον Πρωθυπουργό «να μην προτρέχει και να μην ανησυχεί για τις εξελίξεις στον χώρο μας».

Στην Αγίου Κωνσταντίνου ξεκαθάριζαν επίσης ότι «ισχυρή αυτόνομη Κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό θα υπάρξει, με ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ».

Επιπλέον, έδωσαν μια νέα διάσταση στις «αυταπάτες», σημειώνοντας με νόημα πως «ακόμη και ο Πινόκιο θα ζήλευε με τις επιδόσεις του Πρωθυπουργού. Εκτός και εάν πραγματικά πιστεύει ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων πλήττεται από το τσουνάμι των περικοπών στο Ασφαλιστικό».

Ολοι μαζί στη ΔΕΘ

Για σήμερα, στις 16.00, έχει προγραμματιστεί η κοινή συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο. Και δεν είναι μόνο αυτό. Μαζί και με τον επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών Γιάννη Τούντα, ουσιαστικά δηλαδή όλοι όσοι συμμετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα συναντηθούν με τη διοίκηση της ΔΕΘ – Helexpo και θα περιηγηθούν τα περίπτερα της Εκθεσης.

«Ερχεται ο κόφτης»

Είχε προηγηθεί, χθες το πρωί, η συνέντευξη της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Σκάι. «Οσοι νόμιζαν πως ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε το 2014 έκαναν λάθος. Εκανε νέο ρεκόρ ψεμάτων στην ίδια πίστα. Εχει γίνει ο πιο πρόθυμος Πρωθυπουργός στην Ευρώπη στις απαιτήσεις των πιο συντηρητικών κύκλων» είπε η Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας ότι με τους ρυθμούς και την ύφεση που εξακολουθεί να έχει η χώρα δεν υπάρχει περίπτωση να πιάσει τον στόχο για το 2018. Τότε, πρόσθεσε, θα έρθει ο κόφτης που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ / ΑΝΕΛ με νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Κατά του Ποταμιού

Η ίδια αναφέρθηκε και στην Κεντροαριστερά, επαναλαμβάνοντας πως «συμπλήρωμα δεν γινόμαστε. Ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και ότι «η ηγεσία του Ποταμιού απέδειξε ότι έχει μια στόχευση: να γίνει συμπλήρωμα της Δεξιάς. Εμείς αυτό το αρνούμαστε, θέλουμε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς. Ζητάμε από τον ελληνικό λαό να μας δώσει δύναμη για να επιβάλουμε την εθνική συνεννόηση».

Θάσο αντί Κεφαλονιάς

Σήμερα είχε ανακοινωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να επισκεφθεί την Κεφαλονιά για να παραστεί στον αγιασμό και να εγκαινιάσει το σχολικό συγκρότημα Α’ και Β’ Λύκειο στη θέση Φαραώ, αλλά η καταστροφική πυρκαγιά στη Θάσο ματαίωσε την επίσκεψη αλλάζοντας τα πρωθυπουργικά σχέδια.

Ετσι, ο Πρωθυπουργός μεταβαίνει στο νησί προκειμένου να έχει επιτόπια ενημέρωση για την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστο Σπίρτζη, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγο Γιάννη Καρατζιά.

ΛΑΕ: «Θα, θα, θα…»

«Με πολλούς όρκους πίστης και εγγυήσεις εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου, με μεγάλα ψέματα, όπως ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις για το 90% των συνταξιούχων και αίολα “θα”, ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε –και –κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με ένα νέο σαθρό, ψεύτικο και επικίνδυνο για την κοινωνία “success story”» σχολίασε η ΛΑΕ τη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας έταξε ότι “θα” διευθετηθεί το ζήτημα του δημόσιου χρέους, “θα” έρθει η ανάπτυξη το 2017, “θα” μειωθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, “θα” υπάρξουν σε βάθος χρόνου φοροελαφρύνσεις, “θα… θα… και θα…”!

Ο λαός και η νεολαία με την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων τους θα προχωρήσουν τη μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους εναλλακτικούς δρόμους για τη χώρα μας» κλείνει το σχόλιο-απάντηση της ΛΑΕ.