Οχι μόνο έδωσε το «παρών» αλλά έκανε και το εναρκτήριο λάκτισμα, κοινώς έδωσε τη σέντρα ο Πρωθυπουργός χθες το απόγευμα στο Καυτανζόγλειο στο ματς ανάμεσα σε έλληνες και ρώσους βετεράνους ποδοσφαιριστές και με τη συμμετοχή πολιτικών.

Υστερα από το δημοσιογραφικό πρέσινγκ στη συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας, γνωστός φίλος του ποδοσφαίρου (και του Παναθηναϊκού φυσικά), παρακολούθησε το παιχνίδι που διοργάνωσε η ΔΕΘ Helexpo σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και την υποστήριξη της Ενωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας στο πλαίσιο του έτους φιλίας Ελλάδας – Ρωσίας.

Πριν το ματς βραβεύτηκε από τον Τσίπρα ένας από τους πλέον φαντεζί άσους του παρελθόντος και για ορισμένους ο καλύτερος σε ό,τι αφορά το ταλέντο, ο Βασίλης Χατζηπαναγής, καθώς και ο παλαίμαχος ρώσος παίκτης Σεργκέι Σάλβο.

Ο θρυλικός Βάσια ήταν όλο χαμόγελα αφού ήταν εκείνος που πρόλαβε να κάνει πρώτος δώρο στον Πρωθυπουργό, τον οποίο περίμενε κατά την είσοδό του στον χώρο της ΔΕΘ για την καθιερωμένη συνέντευξη με μια μπάλα στα χέρια και την αντίστοιχη αφιέρωση: «Στον Αλέξη με αγάπη, Βάσια».

Να σημειώσω ότι ο Χατζηπαναγής μεσουρανούσε με τα χρώματα του Ηρακλή (1975-1991) όταν ο Τσίπρας ήταν ακόμα παιδί και τον θαύμαζε από την τηλεόραση. Οταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, ο Πρωθυπουργός ήταν 17 χρονών.

Για την ιστορία, στο ματς των παλαιμάχων αγωνίστηκαν μεταξύ άλλων ο ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αρκάντι Ντβορκόβιτς, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας όπως και οι Θοδωρής Ζαγοράκης, Γιώργος και Κώστας Ορφανός, Ντίνος Κούης και Γιάννης Τζιφόπουλος.