Με αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του έρχεται στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου το νέο iPhone 7, που παρουσίασε η Apple μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Από τα καινούργια iPhone (iPhone 7 και iPhone 7 Plus) απουσιάζει η ξεχωριστή υποδοχή για τα ακουστικά, καθώς πλέον θα συνδέονται στη συσκευή ασύρματα, μέσω ενός ειδικού εξαρτήματος που θα τοποθετείται στην ίδια θέση από την οποία το κινητό τηλέφωνο θα φορτίζεται!

Η Apple προσδοκά ότι έτσι θα προωθήσει τη χρήση των νέων ασύρματων ακουστικών της, με την ονομασία Airpads.

Ωστόσο, πρόκειται για κίνηση η οποία ενδέχεται να «ενοχλήσει» ορισμένους καταναλωτές, αφού πλέον θα χρειάζονται ειδικό αντάπτορα ώστε να λειτουργούν τα ακουστικά που ήδη διαθέτουν. Η άλλη επιλογή θα είναι να αγοράσουν τα νέα ασύρματα ακουστικά, τα οποία κοστίζουν 211 δολάρια (περίπου 187 ευρώ)!

Παρ’ όλα αυτά, η Apple υποστηρίζει ότι τα πλεονεκτήματα των νέων ασύρματων ακουστικών Airpads «αξίζουν τα λεφτά τους», καθώς, μεταξύ άλλων:

Δεν χρησιμοποιούν την τεχνολογία Bluetooth για τη σύνδεσή τους με το τηλέφωνο, αλλά διαθέτουν υπέρυθρους αισθητήρες ώστε να αναγνωρίζουν πότε είναι τοποθετημένα στο αφτί του χρήστη. Αυτό τους επιτρέπει να σταματούν αυτόματα τη μουσική όταν εξέρχονται από την κοιλότητα του αφτιού.

Επίσης διαθέτουν αισθητήρες κίνησης, οι οποίοι επιτρέπουν στην εικονική βοηθό Siri να ενεργοποιείται, ώστε ο χρήστης να μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές, χτυπώντας τα δύο συνεχόμενες φορές στο πλάι.

Πάντως, οι χρήστες των ακουστικών Airpads θα πρέπει να συνηθίσουν ότι θα φορτίζουν δύο συσκευές (το τηλέφωνο και τα Airpads). Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας των Airpads θα φτάνει τις πέντε ώρες έπειτα από μια πλήρη φόρτιση, ενώ τα ακουστικά θα συνοδεύονται και από μια θήκη με δυνατότητα φόρτισης, που θα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους έως και 24 ώρες.

Τι φέρνει η νέα συσκευή

Αλλη μία αλλαγή που φέρνουν τα iPhone 7 είναι η ύπαρξη στερεοφωνικών ηχείων –ένα σε κάθε άκρη της συσκευής. Με τον τρόπο αυτόν η συσκευή θα μπορεί να αποδώσει τη διπλή ένταση ήχου σε σχέση με το iPhone 6S.

Επίσης, το κεντρικό «κουμπί» της συσκευής έχει πλέον τη δυνατότητα να ανιχνεύει πόση πίεση δέχεται και ανάλογα να ρυθμίζει τη δόνηση.

Τα iPhone 7 θα είναι αδιάβροχα σε βάθος μέχρι ένα μέτρο και για παραμονή στο νερό μέχρι 30 λεπτά.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο σε μέγεθος iPhone 7 Plus διαθέτει κάμερα δύο φακών στο πίσω μέρος του, επιτρέποντας στον χρήστη να επιλέγει το μήκος της εστίασης.

Ακόμα, το iPhone 7 Plus διαθέτει ευρυγώνιο φακό και τηλεφακό στο πίσω μέρος της συσκευής, ενώ και οι δύο αισθητήρες θα είναι ανάλυσης 12 Mpixels. Αυτό θα επιτρέπει στον χρήστη να εναλλάσσει τους φακούς χωρίς να θυσιάζει την ποιότητα της εικόνας, ενώ παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα ζουμ έως και 10x –δύο φορές από αυτό που ήταν διαθέσιμο –με ψηφιακή περικοπή της εικόνας μέσω ειδικής εφαρμογής.

Η τιμή της σειράς iPhone 7 θα κυμαίνεται μεταξύ 707 και 940 ευρώ, ανάλογα με τη χωρητικότητα αποθήκευσης της συσκευής. Το iPhone 7 Plus αναμένεται να κοστίζει μεταξύ 850 και 1.085 ευρώ.