Προειδοποίηση προς τους επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών εξέδωσε η διοίκηση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), ζητώντας να μη χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα Samsung Galaxy Note 7 κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Επίσης, η FAA κάλεσε τους επιβάτες να μην πακετάρουν στις αποσκευές τους τις συγκεκριμένες συσκευές.

Υπενθυμίζεται ότι η Samsung προχώρησε πριν από λίγες ημέρες στην ανάκληση όλων των συσκευών Samsung Galaxy Note 7 (οι συσκευές που έχουν διατεθεί παγκοσμίως ανέρχονται σε περίπου 2,5 εκατ.), έπειτα από δεκάδες αναφορές (άνω των 40) για έκρηξη της μπαταρίας του κινητού κατά τη διάρκεια της φόρτισης ή της χρήσης του smartphone.

Στο τελευταίο περιστατικό, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα «New York Post», το κινητό εξερράγη στα χέρια ενός εξάχρονου παιδιού ενώ παρακολουθούσε κάποιο video.

Παρόμοιες προειδοποιήσεις προς το επιβατικό κοινό τους εξέδωσαν και οι αεροπορικές εταιρείες Qantas και Virgin Australia, καλώντας τους πελάτες τους να μη φορτίζουν ή χρησιμοποιούν το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Android και Windows σε μια συσκευή;

Πάντως, στον απόηχο των εκρήξεων των Galaxy Note 7, από τη Samsung διέρρευσε ότι κατοχύρωσε πατέντα (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με την οποίαετοιμάζει συσκευές που θα μπορούν να χρησιμοποιούν ταυτοχρόνως τα λειτουργικά συστήματα Android και Windows.

Τα δύο λειτουργικά συστήματα θα συνυπάρχουν στα smartphones και θα χρησιμοποιούνταιανάλογα με τις ανάγκες του χρήστη τους. Το λειτουργικό σύστημα που δεν θα είναι σε προτεραιότητα χρήσης θα ελαχιστοποιείταιμε τη μορφή ενός εικονιδίου, το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να αξιοποιεί αργότερα για να μεταβεί και πάλι σε αυτό.

Οι χρήστες θα μπορούν ακόμη και να μεταφέρουν αρχεία από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο, ενώ θα είναι σε θέση να βλέπουν τα αρχεία και από τα δύο λειτουργικά.