Τι κι αν δεν έχει στο τιμόνι τον Μαρίνο Ουζουνίδη, τον προπονητή ο οποίος ό,τι έπιανε στη Νέα Σμύρνη γινόταν χρυσός; Τι κι αν έχασε τον Τάσο Μπακασέτα και τον Σωκράτη Διούδη, δύο από τους πολυτιμότερους παίκτες την περασμένη σεζόν; Τι κι αν αντιμετώπιζε τον Αστέρα Τρίπολης, ομάδα που στοχεύει να επιστρέψει στην κορυφαία πεντάδα της Σούπερ Λίγκας; Σαν να μην πέρασε μια μέρα, ο νέος Πανιώνιος άρχισε το πρωτάθλημα εξαιρετικά, όπως ακριβώς τελείωσε την περασμένη σεζόν με τη συμμετοχή του στα πλέι οφ. Οι Κυανέρυθροι ήταν σαρωτικοί και επικράτησαν διά περιπάτου 3-0 της αρκαδικής ομάδας, η οποία θα μπορούσε να έχει υποστεί ακόμη βαρύτερη ήττα. Για να φτάσει ο Πανιώνιος στη νίκη χρειάστηκε να ενώσουν τις δυνάμεις τους ένας Μεσολογγίτης, ένας Ιρανός και ένας από τις Κομόρες. Ο πρώτος είναι ο Ταξιάρχης Φούντας, ο οποίος την περασμένη σεζόν δεν έπεισε τους ανθρώπους του Αστέρα να τον κρατήσουν στην ομάδα τους –πήρε έτσι μια μικρή εκδίκηση πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 24′ και στο 57′ (το ένα με καταπληκτικό βολ πλανέ). Ο δεύτερος είναι ο Καρίμ Ανσαριφάρντ, ο οποίος μολονότι αστόχησε σε πέναλτι στο 14′ (νικήθηκε από τον Κοσίτσκι) βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και επανήλθε με ασίστ στον Φούντα και γκολ στο 51′ έπειτα από καταπληκτική ασίστ του τρίτου τούτης της περίεργης παρέας, Ελ Φαρντού Ναμπουάνε, κοινώς γνωστού ως Μπεν.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Αντωνιάδης, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ (83′ Καθάριος), Φούντας (70′ Ολαϊτάν), Ανσαριφάρντ (86′ Ενγκόγκ).

Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Μπέρτος, Σεφίλ, Κουρμπέλης, Γιαννούλης, Δημούτσος (46′ Φερνάντες), Τσουκαλάς, Καλτσάς (55′ Φαρίνια), Τσιλιανίδης (37′ Χαμντανί), Μάσα, Ιωαννίδης.