Οι υποψιασμένοι το υποπτεύονταν. Από την ώρα που οι ισχυροί ενισχύθηκαν αρκετά έως πολύ, οι μικροί θα είχαν ρόλο κομπάρσων στη Λίγκα. Επιβεβαιώθηκε αυτό στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος και μένει να ξεκαθαριστεί στο μέλλον αν ο συνδυασμός νικών και απόδοσης έχει να κάνει με την ισχύ των δυνατών ή με την ανεπάρκεια των υπολοίπων. Και βέβαια αν θα δούμε στο εξής μια διοργάνωση των 4, άρα να χάνουν δύσκολα βαθμούς και ο τίτλος να κρίνεται στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Το «τέσσερα στα τέσσερα» είναι κάτι σπάνιο στο εγχώριο πρωτάθλημα και αρκεί να τονίσουμε ότι πρεμιέρα με τους μεγάλους να παίρνουν όλοι τους τρίποντα είχε να προκύψει από το μακρινό 1992! Εκτοτε, κάποιος έκανε γκέλα, κάποια ομάδα έχανε απρόβλεπτα βαθμούς, αφήστε που ενίοτε είχαμε και αναμετρήσεις ντέρμπι.

Οι υποτιμημένοι

Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις ξεχωρίζουν ορισμένοι παίκτες που έκαναν πλάκα στους αντιπάλους τους. Ξεπηδούν στο ελληνικό πρωτάθλημα είτε γιατί κάνουν επανεκκίνηση είτε γιατί το επίπεδο της Λίγκας μας παραμένει εξαιρετικά χαμηλό και τους βοηθά να ξεδιπλώνουν αρετές ξεχασμένες στον χρόνο. Κυρίως, όμως, είδαμε κάποιους άσους που τους υποτιμήσαμε, γιατί μάλλον δεν μετρήσαμε καλά το βιογραφικό τους όταν ολοκληρώθηκαν τα μεταγραφικά φλερτ. Αρχικά, ο Μάρκο Μαρίν. Ως νεαρός στην Γκλάντμπαχ, είχε δώσει δείγματα σπάνιου ταλέντου με ταχύτητα και έξοχη δημιουργία. Χθες μας θύμησε το παρθενικό ματς τού Γκαλέτι στην Ελλάδα, ένα 6-2 του Ολυμπιακού κόντρα στον ΟΦΗ. Ο γερμανός μεσοκυνηγός μπορεί να μη φτάσει στο επίπεδο του Γκαλέτι, αλλά για τα τωρινά δεδομένα η έφεσή του στις ασίστ μεταφράζεται σε αλτρουισμό που τόσο ανάγκη έχει ο Ολυμπιακός. Δεύτερος, ο Ούγκο Αλμέιδα. Τον κορόιδεψαν για τα κιλά και το βαρύ σκαρί, ποιος όμως αγνοεί ότι φόρτωνε με γκολ τα δίχτυα κατά τη θητεία του στη Γερμανία; Ε, όποιος στέκεται στην Μπουντεσλίγκα, με λίγη μόνο προσπάθεια επαρκεί για τη Σούπερ Λίγκα. Να πάμε και στον Μπίσεσβαρ; Ο ολλανδός άσος γεννήθηκε όταν στην πατρίδα του πανηγύριζαν την κατάκτηση του Euro 1988. Μέσος με ικανότητα και δεν είναι τυχαίο πως ο Ιβιτς ξεχνά τον διεθνή Τζιόλη για να χτίσει πάνω σε ξένους τη γραμμή των χαφ του ΠΑΟΚ. Καλός τακτικά, δείχνει πως μπορεί να βάζει και γκολ. Οσο για τον Λεντέσμα, ορισμένοι φοβήθηκαν τα χρόνια και την αγωνιστική του απραξία προτού φορέσει τα πράσινα και το τριφύλλι. Λαθεύουν. Στα καλά του ο αργενινός χαφ μοιράζει σωστά το παιχνίδι, κάνει ενδιαφέροντα ανοίγματα με μακρινές πάσες και κρατά το αντικλείδι για να ανοίγουν από πίσω οι άμυνες. Στην Ιταλία έκανε καριέρα, μην το ξεχνάμε.

Εν αναμονή, λοιπόν.

Αρκεί οι ισχυροί να μην κάνουν ταξιδάκι στα σύννεφα. Δεν «σκότωσαν» θηρία στην πρεμιέρα. Το μικρό καλάθι πάντα είναι χρήσιμο για να μην έρθει ανώμαλη προσγείωση.

Φούντας

Ταλαιπωρήθηκε στη (μικρή) μέχρι τώρα καριέρα του ο μεσοεπιθετικός. Μπορούσε να μείνει στην ΑΕΚ και να δοκιμαστεί στις μικρές κατηγορίες φτιάχνοντας χαρακτήρα. Προτίμησε την ξενιτιά, ένα άλμα που δεν του βγήκε. Επέστρεψε στη Λίγκα και το απόγευμα του Σαββάτου στη Νέα Σμύρνη έλαμψε. Μια ευκαιρία να θυμίσει το ταλέντο του αναζητεί – σε όλους όμως έδειξε πως όταν βάζει γκολ είναι άκρως θεαματικά. Οπως το δεύτερο δικό του.