Ο αισιόδοξος οπαδός του ΠΑΟΚ έφυγε χθες από την Τούμπα και τον αγώνα πρεμιέρας με τον Παναιτωλικό γεμάτος. Από χαρά και ικανοποίηση για την απόδοση της ομάδας του, το ωραίο ποδόσφαιρο και τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε. Ο απαισιόδοξος οπαδός του ΠΑΟΚ έφυγε προβληματισμένος ή έστω αγχωμένος ενόψει του αγώνα με τη Φιορεντίνα, καθώς η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς έδειξε και φέτος ότι στερείται τον παίκτη που θα μυρίζει το γκολ και θα το σημειώνει.

Ανάμεσα στους περίπου 16.000 που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας σίγουρα θα υπήρχαν και οι υπομονετικοί, οι οποίοι θα διαπίστωσαν την ποιότητα της ομάδας, την καλή χημεία της και στοιχεία που αξίζουν πίστωση χρόνου για την απαιτητική σεζόν. Οπως και να έχει μετά το 2-1 επί του Παναιτωλικού, ο ΠΑΟΚ έχει μπροστά του crash test με τη Φιορεντίνα, όπου χωρίς αμφιβολία πρέπει να είναι πιο αποτελεσματικός. «Μακάρι στο ματς της Πέμπτης να κάνουμε γκολ τις ευκαιρίες που θα έχουμε. Υπάρχει μεγάλο κίνητρο για το συγκεκριμένο ματς και είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα στην Τούμπα θα μας δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο» δήλωσε ο πρωταγωνιστής της χθεσινής συνάντησης Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και σκόρερ του πρώτου γκολ, το οποίο σημειώθηκε σχεδόν πριν καν προλάβουν οι θεατές να καθήσουν στις θέσεις τους. Ο Ολλανδός μόλις 80 δευτερόλεπτα μετά το εναρκτήριο λάκτισμα εκμεταλλεύθηκε λάθος του Μύγα και έκανε το 1-0.

Το γρήγορο γκολ απάλλαξε τους παίκτες του Ιβιτς από το άγχος της πρεμιέρας, αλλά ταυτόχρονα μάλλον τους έκανε να πιστέψουν ότι το ματς θα ήταν μια εύκολη υπόθεση. Δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες χαμένες περιγράφουν την απόλυτη κυριαρχία του ΠΑΟΚ, που βρήκε δεύτερο γκολ στο 26′ όταν ο Κλάους έκανε τακουνάκι-ασίστ στον Ροντρίγκες ο οποίος σκόραρε για το 2-0.

Για 64 λεπτά το ματς είχε ανάλογη εικόνα και ρυθμό αλλά όχι γκολ. Κόντρα στη ροή του αγώνα και ύστερα από λάθος του Βαρέλα, ο Ουαρντά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων μείωσε σε 2-1 σκορπώντας την ανησυχία στο γήπεδο της Τούμπας. «Το αποτέλεσμα αδικεί τον ΠΑΟΚ. Για την ποιότητά μας δεν δικαιολογείται η απόδοσή μας. Επρεπε να δεχθούμε κι άλλα γκολ» σχολίασε με ειλικρίνεια ο προπονητής του Παναιτωλικού, Γιάννης Μαντζουράκης, ενώ ο Βλάνταν Ιβιτς ουσιαστικά έστειλε μήνυμα στον κόσμο να κάνει υπομονή. «Δεν γίνεται να κρίνουμε από ένα ματς. Για παράδειγμα, είδατε ότι ο Κρέσπο έπαιξε αριστερά στην άμυνα και ήταν καλός».

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Τζαβέλλας, Κρέσπο, Βαρέλα, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66′ Σάκχοφ), Ροντρίγκες, Τζάλμα Κάμπος, Κλάους (66′ Περέιρα).

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Τσοκάνης, Κούσας, Χαντακιάς, Μύγας (78′ Μουνιόζ), Μάκος, Πάουλο, Ουαρντά, Φερέιρα (46′ Λεντέσμα), Τομάν, Μαρκόβσκι (60′ Κλέσιο).