Η απειλή καταιγίδας λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα (ουρανός σκοτεινός με αστραπές) τελικά μετατράπηκε σε ποδοσφαιρική, με τον Ολυμπιακό να είναι καταιγιστικός κατά διαστήματα και να κάνει ιδανική πρεμιέρα κόντρα στη Βέροια (6-1)

Παρά το μουντό –ασορτί με τον καιρό –ξεκίνημα των πρωταθλητών σε ένα Γεώργιος Καραϊσκάκης που δεν γέμισε (περίπου 22.000 θεατές), η συνέχεια έφερε ουράνιο τόξο κυρίως χάρη στον γερμανό μέσο Μάρκο Μάριν που θύμισε πόσο απλό (και συνάμα όμορφο) είναι το ποδόσφαιρο: πάσες με τη μία, κίνηση με και χωρίς την μπάλα. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε ένα δίλεπτο (25′ και 27′) έκανε ευτυχισμένους αρχικά τον Ιντέγε (1-0 με πλασέ σε κενή εστία) και στη συνέχεια τον Σεμπά (2-0 με κεφαλιά) με ισάριθμες ασίστ. Το ίδιο υπέροχα βρήκε και τον Ελιουνούσι στο 29′, αλλά η κεφαλιά του Νορβηγού σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Λόπεθ.

Ο Γερμανός ψηφίστηκε ο πολυτιμότερος παρότι τον τίτλο διεκδικεί επάξια και ο Μπράουν Ιντέγε, που σημείωσε χατ τρικ (61′ και 89′ τα άλλα δύο γκολ) και έφτιαξε ένα γκολ με ασίστ στον Ελιουνούσι (με ωραίο σουτ έκανε το 3-0 στο 41′).

Σκόρερ χρίστηκε με τρομερό σουτ και ο Μιλιβόγεβιτς (4-0 στο 49′) που λίγο πριν είχε νικηθεί σε μια ακόμα βολίδα του από τον Λόπεθ. Ο Καρντόσο μπήκε το τελευταίο εικοσάλεπτο παρέα με τον Ιντέγε και έπαιξε περισσότερο ομαδικά, δείχνοντας όμως καλές συνεργασίες με τον Νιγηριανό.

«Δεν είχαμε σχεδιάσει να παίξουν μαζί από την πρεμιέρα, αλλά η έκταση του σκορ μας επέτρεψε να το δοκιμάσουμε. Ανάλογα με τα παιχνίδια, μπορεί να ξαναπαίξουν μαζί ακόμα και από την αρχή του αγώνα» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, που ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το γεγονός ότι οι παίκτες του δεν χαλάρωσαν σε κανένα σημείο. Επίσης για τον Μάριν πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί σε άλλα παιχνίδια ως εξτρέμ.

Η Βέροια πέτυχε το γκολ της τιμής με εξαιρετική προσπάθεια και πλασέ του Καπετάνου (5-1 στο 74′), αλλά το θέμα είναι να «σκοράρει» στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού καθώς δεν έχει πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής και κινδυνεύει το χθεσινό να είναι το πρώτο και τελευταίο παιχνίδι της στη Σούπερ Λίγκα.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσουμε να παίζουμε στη Σούπερ Λίγκα και θα διαψεύσουμε όσους μας θεωρούν πρώτο φαβορί για υποβιβασμό» δήλωσε ο τεχνικός της ομάδας της Ημαθίας Αλέκος Βοσνιάδης.

Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα (58′ Ρέτσος), Ντε λα Μπέγια, Καμπιάσο, Μιλιβόγεβιτς, Μάριν (70′ Καρντόσο), Σεμπά, Ελιουνούσι (65′ Πάρντο), Ιντέγε.

Βέροια: Λόπεθ, Μελίσσης, Μαραγκός, Μαλόν, Γκονθάλεθ (77′ Βίτι), Μπαλάφας, Σαρπόνγκ (46′ Αρτσε), Παπαδόπουλος, Χαροντάκης (46′ Ναβαλόφσκι), Κάλβο, Καπετάνος.